Πέμπτη 25 Μαΐου 2023

Αισιοδοξία για την οικονομία με Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας

 


Αισιοδοξία για την ελληνική οικονομία με Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας εκφράζουν -και μάλιστα με ηχηρό τρόπο- οι αγορές.

  • Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο Γενικός Δείκτης Τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε τη Δευτέρα στις 1.201,32 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 6,09% (το υψηλότερο κλείσιμο από τη συνεδρίαση της 28ης Ιουλίου του 2014).
  • Θετική ήταν και η αντίδραση στην αγορά των ελληνικών ομολόγων καθώς το μεσημέρι της Δευτέρας η απόδοση των 10ετών ομολόγων υποχώρησε από το 4,04% στο 3,81%. Η αντίδραση αυτή -που συνεχίστηκε και χθες στην ίδια κατεύθυνση- προεξοφλεί συνέχιση της δυναμικής πορείας στην οποία έχει εισέλθει η ελληνική οικονομία και  ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας. Και αυτό θα έχει σημαντικά οφέλη για όλους, καθώς το Δημόσιο, οι τράπεζες, οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, θα μπορούν να δανείζονται φθηνότερα. Ταυτόχρονα θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο για επενδυτές, γεγονός που θα συμβάλει στην περαιτέρω τόνωση της απασχόλησης.

Οι ευοίωνες προοπτικές της οικονομίας με Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας επιβεβαιώνονται από όλους τους διεθνείς αναλυτές και τους οίκους αξιολόγησης ενώ καταγράφονται ξεκάθαρα και στις εαρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου