Πέμπτη 25 Μαΐου 2023

Βρώμικο παιχνίδι ΣΥΡΙΖΑ - Τουρκίας στην Ροδόπη! Ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος αποκαλύπτει

 


Βρώμικο παιχνίδι μυρίζει στην Ροδόπη, με εμπλοκή του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ και της Τουρκίας.

Στη Ροδόπη, ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε πρώτος με 33,18% και 20.183 ψήφους έναντι 27,06% και 16.462 ψήφων της Νέας Δημοκρατίας. 

Πρώτος σε ψήφους στη συγκεκριμένη περιφέρεια ήρθε ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Οζγκιούρ Φερχάτ με 20.183 σταυρούς, ενώ εκλέγονται, επίσης, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης της Νέας Δημοκρατίας και ο Ιλχάν Αχμέτ του ΠΑΣΟΚ. 

Με ανάρτησή της η Ελένη Λαφτσή, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του Δήμου Κομοτηνής που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε πυρά για την εκλογή του Οζγκιούρ Φερχάτ κάνοντας λόγο για παρέμβαση του τουρκικού προξενείου στα πολιτικά πράγματα στη Ροδόπη.

Για ανησυχητικές διεργασίες στους κόλπους της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης που οδήγησαν στο εκλογικό αποτέλεσμα της Ροδόπης, της μόνης περιφέρειας που κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 21ης Μαΐου, κάνει λόγο και ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος. 

Η δήλωση του μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμου για τις εκλογές της 21ης Μαΐου : 

«Οι 19ες εκλογές της μεταπολίτευσης στη χώρα μας ανέδειξαν και τεκμηρίωσαν ένα φαινόμενο και μια πρακτική που προκαλούν έντονο προβληματισμό και ανησυχία. 

Εννοώ την εργαλειοποίηση της θρησκευτικής ταυτότητος των πολιτών από κέντρα και εξουσίες που έχουν ως στόχο, αφ’ ενός μεν την χειραγώγηση των πολιτών στις εκλογές και αφ’ ετέρου, τον έλεγχο βασικών πυλώνων του πολιτικού μας συστήματος.

Η συγκεκριμένη επικίνδυνη πρακτική η οποία, σε μια πολιτική διαδικασία, προτάσσει το θρησκευτικό συναίσθημα έναντι της πολιτικά ιδεολογικής οικειότητος, δημιουργεί τις προϋποθέσεις ανατροφής φονταμενταλιστών και φανατικών ή υπάκουων πολιτικών στελεχών. Τα επικίνδυνα αυτά άτομα, στη συνέχεια, στρεβλώνουν και υπονομεύουν τους κανόνες και τις αξίες του δημοκρατικού πολιτεύματος. 

Χαρακτηριστικές ανησυχητικές περιπτώσεις, που εμφανίσθηκαν στην προ ημερών εκλογική διαδικασία, είναι οι διεργασίες και τα αποτελέσματα στους κόλπους της μειονότητος στον νομό Ροδόπης, καθώς και η προκλητική παρέμβαση μοναστικών και παρεκκλησιαστικών οργανώσεων στην υποστήριξη κομμάτων. Ο αντιδημοκρατικός αυταρχισμός, ο ψηφοθηρικός κυνισμός και η εργαλειοποίηση του θρησκευτικού συναισθήματος, ως μέσα για την κατάκτηση αλλότριων στόχων, αποτελούν τεράστιες απειλές για το πολιτικό σύστημα και την κοινωνία των προσώπων. 

Ειδικότερα για την Θράκη, οι προκλητικές και φαύλες διεργασίες εντός της μουσουλμανικής μειονότητος, αποδεικνύουν περίτρανα ότι το περίφημο «Πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης», εξόκειλλε τελικά, σε άλλοθι απενοχοποίησης των κομμάτων από τις ευθύνες που έχουν απέναντι στην περιοχή. Και όχι φυσικά, αυτό που θα έπρεπε να είναι: ένα υλοποιήσιμο σχέδιο για την πολυδιάστατη ανάπτυξη της Θράκης υπέρ όλων ανεξαιρέτως των πολιτών της». 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου