Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Ειδικό δικαστήριο ομολογία Τόμπρα: «Η εταιρία ήταν στην πραγματικότητα Παππά - Χούρι»

 


Σιγά μην δεν κρυβόταν από πίσω το δεξί χέρι του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς και όλοι αναρωτιούνται πώς την έχει γλιτώσει ο Αλέξης Τσίπρας που θα έπρεπε να ήταν ο πρώτος κατηγορούμενος στα ειδικά δικαστήρια.

Το παρασκήνιο της υπόθεσης του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών κατατέθηκε στο Ειδικό Δικαστήριο με κατηγορούμενους τους Νίκο Παππά και Χρήστο Καλογρίτσα.

Μάρτυρας ο Κυριάκος Τόμπρας, ο οποίος όπως ανέφερε μεσολάβησε για να κλείσει η συμφωνία μεταξύ του Χρ. Καλογρίτσα και της οικογένειας Χούρι, επιχειρηματιών από τη Μέση Ανατολή, προκειμένου ο πρώτος να αποκτήσει τα χρήματα που απαιτούνταν για να συμμετάσχει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Οπως ανέφερε, το ραντεβού μεταξύ των δύο πλευρών έγινε τέλη Αυγούστου 2016, λίγο πριν εκπνεύσει η διορία για την κατάθεση της εγγυητικής: Ο Καλογρίτσας ήταν ήσυχος, εγώ ήμουν αγχωμένος, γιατί ήξερα πως οι Χούρι είναι δύσκολοι στις διαπραγματεύσεις. Είδα μπροστά μου αυτό που δεν μπορούσα να το πιστέψω, η συμφωνία κλείστηκε σε δύο λεπτά. Ο Καλογρίτσας μού λέει τι περίμενες, κλεισμένα ήταν όλα. Μου φάνηκε πολύ παράξενο. Τότε κατάλαβα ότι κάτι είχε προηγηθεί».

Ο μάρτυρας ανέφερε επίσης πως ο Χρ. Καλογρίτσας τού είχε αναφέρει πως λειτουργούσε για λογαριασμό της τότε κυβέρνησης, καθώς και ότι «η αφανής εταιρία που σχηματίστηκε για το κανάλι ήταν μεταξύ Καλογρίτσα – Χούρι, στην πραγματικότητα όμως κατά τον Καλογρίτσα ήταν Παππά – Χούρι.

Οπως ανέφερε ο Κ. Τόμπρας, ο Χρ. Καλογρίτσας είναι το θύμα της υπόθεσης, αφού καταστράφηκε επικοινωνιακά και οικονομικά, σημειώνοντας «έχω βιώσει με τα μάτια μου τον Καλογρίτσα να εκβιάζεται. Μην επιμένεις να γίνει κατηγορούμενος ο Χούρι, γιατί θα κατηγορηθεί το παιδί σου».

Ο μοναδικός κατηγορούμενος που ήταν παρών στο δικαστήριο ήταν ο Χρήστος Καλογρίτσας, με τον επίσης κατηγορούμενο Νίκο Παππά να κρύβεται σε κάθε δίκη και να μην προσέρχεται στο δικαστήριο.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου