Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

Έκκληση Μητσοτάκη «μόνο μία συν μία οικογένεια για τις γιορτές».

 



Έκκληση στους πολίτες για υπομονή και επιπλέον προσπάθεια εν όψει των Χριστουγέννων απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Status fm. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι πρέπει πάση θυσία να αποφευχθούν οι συνάξεις στα σπίτια και πως θα επιτραπεί «μόνο μία συν μία οικογένεια για τις γιορτές».

«Ζητώ πραγματικά λίγη υπομονή και ακόμη μία παραπάνω προσπάθεια εν όψει των Χριστουγέννων. Καταλαβαίνω απόλυτα την κούραση, τη στεναχώρια, τον θύμο ακόμη και τον φόβο για ό,τι έχει συμβεί εδώ στη Θεσσαλονίκη. Πρέπει πάση θυσία να αποφύγουμε τις συνάξεις στα σπίτια, είναι ο πλέον επικίνδυνος τρόπος μετάδοσης του ιού, θα επιτρέψουμε μόνο μία συν μία οικογένεια για τις γιορτές, διαλέξτε με ποια οικογένεια θέλετε να περάσετε τις γιορτές, σε αυτό το σημείο θα είμαστε πολύ αυστηροί, αυτό μπορώ να σας το πω. Τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι πολύ διαφορετικά, πολύ πιο μαζεμένα, πολύ απλά, έτσι πρέπει να γίνει» είπε ο πρωθυπουργός.

«Δεν επιτρέπεται τώρα, που είδαμε πόσο δυνατά μας χτύπησε το δεύτερο κύμα, τώρα που θα ξεκινήσουμε να χαλαρώνουμε να βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα τρίτο κύμα, αυτό θα ήταν ανεπίτρεπτο» προειδοποίησε ο κ. Μητσοτάκης, που ανέδειξε κ νέου τη σημασία της ατομικής υπευθυνότητας για τη συμμόρφωση στα μέτρα των ειδικών, ως το κύριο μέσο για τον περιορισμό εξάπλωσης της πανδημίας.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου