Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023

Προκαλούν τις ΗΠΑ και το Ισραήλ τα ΜΜΕ της Τουρκίας που ελέγχονται απο τον Ερντογάν και είναι υπέρ των τρομοκρατών

 


Η προκλητική αφωνία και κάλυψη των τρομοκρατών της Χαμάς απο την Τουρκία και προσωπικά τον Ερντογάν, έχουν φτάσει στα όρια τους τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.

Τέτοια απόλυτη κάλυψη σε τρομοκρατία και τρομοκρατικά χτυπήματα δεν έχει δώσει κανένα σοβαρό κράτος. 

Κάλυψη και αφωνία για τα εγκλήματα των τρομοκρατών της Χαμάς, έχουν δώσει η Τουρκία, το Ιράν, η Βόρεια Κορέα και ο καταζητούμενους για εγκλήματα πολέμου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Iσραήλ και ΗΠΑ στοχοποιούν ξεκάθαρα και προκλητικά τα τουρκικά ΜΜΕ που ελέγονται απο τον Ερντογάν, την ίδια ώρα που Ισραηλινοί διπλωμάτες και πολίτες εγκαταλείπουν την Τουρκία για λόγους ασφαλείας, εν όψει της χερσαίας επιχείρησης στη Γάζα.

Φιλοκυβερνητικά προκλητικά ΜΜΕ του Ερντογάν ανεβάζουν τους τόνους με προκλητικούς τίτλους και φωτογραφίες θυμάτων στην Γάζα, κατηγορώντας την Ουάσιγκτον πως… βάφει τα χέρια της με αίμα αθώων υποστηρίζοντας τις ενέργειες του Ισραήλ, και δεν έχουν βρεί λέξη για τα εγκλήματα των τρομοκρατών της Χαμάς ακόμα και σε μωρά που τους έβγαζαν τα μάτια.

Τα εμπρηστικά δημοσιεύματα πυροδοτούν περεταίρω την λαϊκή οργή, με διαδηλώσεις που λαμβάνουν μέρος σε όλη τη χώρα, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση Ερτογάν κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος για τα θύματα του βομβαρδισμού του νοσοκομείου στη Γάζα, και δεν βρήκε λέξη για να καταδικάσει τα εγκλήματα των τρομοκρατών της Χαμάς.

Ο προκλητικός πρόεδρος του κόμματος Νέα Ευημερία Φατίχ Ερμπακάν, και συμμάχου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ζήτησε από την κυβέρνηση να κλείσουν οι αμερικανικές βάσεις στο Ιντζίρλικ και στο Κιουρέτζικ καθώς και να σταματήσουν την πώληση πετρελαίου οι ισλαμικές χώρες στις ΗΠΑ και στις δυτικές χώρες που υποστηρίζουν το Ισραήλ. «Όλος ο ισλαμικός κόσμος, υπο την ηγεσία της Τουρκίας είναι υποχρεωμένος να κινηθεί άμεσα αυτή είναι μια ανθρωπιστική και θρησκευτική ανάγκη» δήλωσε με νόημα, χωρίς να καταδικάζει την τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς.

Με τις εξελίξεις να είναι καταιγιστικές το Ισραήλ αποφάσισε να αποσύρει όλους τους διπλωμάτες του από την Τουρκία, και όσους πολίτες του βρίσκονταν στη χώρα, κρίνοντας πως με την έναρξη της επιχείρησης στη Γάζα θα υπάρξει κίνδυνος για την ασφάλεια τους.

Προκλητικά Τουρκικά δίκτυα, μεταδίδοντας εικόνες από αεροδρόμια με Ισραηλινούς να εγκαταλείπουν τη χώρα, χαρακτήρισαν «έκπληξη» την απόφαση της κυβέρνησης Νετανιάχου, τονίζοντας πως ελήφθη «λόγω των αμφιβολιών για την ασφάλεια τους» στο τουρκικό έδαφος, αλλά ευθύνονται τα ίδια τα ΜΜΕ που ελέγχονται απο τον Ερντογάν και δίνουν θάρρος σε τρομοκράτες να διαπράττουν και άλλα εγκλήματα.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου