Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023

Στελεχοδιώχτρα η Αυγέρη - Τζουμάκας : Στο συνέδριο μπορεί να αμφισβητηθεί η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

 



Συνεχίζει να διώχνει κόσμο απο τον ΣΥΡΙΖΑ η Αυγέρη, και νομίζει ότι την φοβούνται και την τρέμουν. Προσωπικά εμείς δεν την βλέπουμε να επιβιώνει στον ΣΥΡΙΖΑ θα την πάρει η μπάλα Κασσελάκη - Πολάκη.

Με την καθοδήγηση του ακροαριστερού τραμπούκου Παύλου Πολάκη που θέλει να διαλύσει το κόμμα και να το κάνει κυρίως ακροαριστερό, η Δώρα Αυγέρη συνεχίζει να απειλεί και να διώχνει κόσμο.

Μιλώντας στο Action 24, η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος άσκησε κριτική στην Έφη Αχτσιόγλου, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τα στελέχη της «Ομπρέλας», αλλά και στον Δημήτρη Παπαδημούλη.

Με αφορμή την κριτική που άσκησε η Έφη Αχτσιόγλου στα όσα είπε στο συνέδριο του ΣΕΒ ο Στέφανος Κασσελάκης, η Αυγέρη τόνισε μεταξύ άλλων ότι «θα μπορούσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη φορά που θα κάνει συναντήσεις με θεσμικούς φορείς ο πρόεδρος να τον συνοδεύσει και με τη δική της εμπειρία να συμμετέχει».

«Είναι εύκολη και ανέξοδη κριτική όταν δεν παρακολουθείς τα πράγματα από κοντά στο πεδίο και δεν έχεις ανταποκριθεί στο κάλεσμα ενός νέου προσώπου και ναι πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε είναι ένας νέος αρχηγός», συμπλήρωσε η εκλεκτή του τραμπούκου Παύλου Πολάκη, και του Στέφανου Κασσελάκη.

«Θα ήταν παραγωγικό να μην πετάς πυροτεχνήματα και θα μπορούσες να είσαι πολύ αποδοτικός στην καθημερινή πράξη και παραγωγή πολιτικής και η συντρόφισσα Έφη έχει αυτή την εμπειρία», πρόσθεσε η Αυγέρη.

Για το κείμενο της «Ομπρέλας» που κατατέθηκε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας η Δώρα Αυγέρη αρχικά σχολίασε ότι «είναι ένας νέος άνθρωπος στην πολιτική και στον χώρο (σ.σ. ο Στέφανος Κασσελάκης) που έρχεται σε ένα όργανο που τον περιμένει και καταφέρνει να διαμορφώσει συσχετισμούς».

«Δεν είναι δυνατόν να έρχεται ο νέος πρόεδρος και εσύ να έχεις προλάβει να διακινήσεις κείμενο πριν τον ακούσεις. Είναι στοιχειώδες πολιτικό τακτ να τον ακούσεις, να δεις σε τι διαφωνείς και μετά να διατυπώσεις πολιτικές ενστάσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για τον Ευκλείδη Τσακαλώτου η εκλεκτή Πολάκη - Κασσελάκη σχολίασε ότι «αυτό δείχνει στα δικά μου μάτια αλλά μεταφέρω και την άποψη πολλών ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την πολιτική τοποθέτηση αλλά με το πρόσωπο. Αν περίμενε κάποιος να ακούσει τι έχει να πει ο πρόεδρος - εγώ δεν είδα και διαφωνίες επί της ουσίας - θα μπορούσε να διακινηθεί ένα κείμενο. Αλλά να έρχεται ένα κείμενο να προγράφει το κλίμα και λίγο πολύ τις διαθέσεις των ανθρώπων που το υπέγραψαν, εντάξει».

Η Δώρα Αυγέρη εξαπέλυσε «πυρά» και κατά του Δημήτρη Παπαδημούλη και την εκτίμησή του ότι «θα είμαστε τρίτο κόμμα» με την εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ να λέει δηκτικά: «Εγώ τον γνώριζα ως ένα ιστορικό στέλεχος που δίνει μάχη στη Ευρωβουλή, δεν τον γνωρίζω ως δημοσκόπο και σχολιαστή των πραγμάτων του ΣΥΡΙΖΑ».

«Αυτό που πρέπει να δούμε είναι τι προηγήθηκε στο παρελθόν που δεν φέρει την υπογραφή Κασσελάκη αλλά συντρόφων και συντροφισσών που συμμετείχαν. Τα παρόντα και τα μελλούμενα προσπαθούμε να τα διαμορφώσουμε με όρους νίκης και όχι ήττας. Ο κύκλος της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ χάρη στον Στέφανο Κασσελάκη έχει κλείσει. Πάμε για τις μεγάλες νίκες» πρόσθεσε.

«Αν τον αξιολογούμε μόνο με βάση το πρόσωπο και τις προσωπικές του επιλογές και μένουμε μόνο σε αυτό, τότε ο καθένας κάνει τις επιλογές του και δεν ταιριάζει στην αντίληψη για τον νέο ΣΥΡΙΖΑ όπως θέλει να τον παρουσιάσει ο Στέφανος Κασσελάκης», κατέληξε στη συνέντευξή της η Δώρα Αυγέρη.

Νέα επίθεση εξαπέλυσε ο Στέφανος Τζουμάκας στον Στέφανο Κασσελάκη αμφισβητώντας ευθέως τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, και την ικανότητά του να οδηγήσει την αξιωματική αντιπολίτευση σε νικηφόρο πορεία.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ. Τζουμάκας τόνισε «Αυτός δεν ήρθε τον φέρανε, τίποτε δεν έρχεται από μόνο του. Εν γνώσει του Τσίπρα ήρθε, άλλο τι στάση κρατάει, υπάρχει κανείς που δεν το ήξερε; Ψυχραιμία».

«Ο Αλέξης Τσίπρας είπα ότι δεν έπρεπε να παραιτηθεί και θα έχουμε κρίση ηγεσίας και κρίση πολιτικής ενότητας. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι διχασμένος πια, γιατί η ηγεσία δεν γίνεται αποδεκτή. Ήδη έχει την πρώτη της πολιτική ήττα στις δημοτικές εκλογές. Πολιτικά έχω πλήρη διαφωνία με την ηγεσία, δεν μπορεί να οδηγήσει. Υπέστη την πρώτη ήττα τώρα πάει για τη δεύτερη στις ευρωεκλογές, αυτή είναι η άποψή μου. Γι’ αυτό έθεσα προχθές στη συνεδρίαση (σ.σ Πολιτική Γραμματεία) ότι πρέπει να εξετάσουμε θέμα πολιτικής ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Τι βγήκε και είπε η πολιτική ηγεσία το βράδυ των δημοτικών… Λέξη για την πολιτική απομόνωση και το πολιτικό στραπάτσο… ‘’τι έγινε με τον δήμαρχο τάδε και τον τάδε’’ για να αποφύγει το πρόβλημα» σημείωσε ο κ. Τζουμάκας. Ερωτηθείς εξάλλου γιατί ακούστηκαν οι αναφορές των κ. Τσακαλώτου και Σκουρλέτη στην Πολιτική Γραμματεία και όχι η δική του, σχολίασε «δεν είπανε για εμένα γιατί θέλουν να στήσουν το ματς Καρέζη – Βουγιουκλάκη οι ‘’μεν και οι δεν’’».

Μπορεί να αμφισβητηθεί η ηγεσία του κ. Κασσελάκη στο συνέδριο, θα αναληφθούν πρωτοβουλίες, υποστήριξε. «Ορισμένοι θέλουν διάσπαση και όχι μόνο μέσα από το κόμμα, και από έξω. Η ολιγαρχία και η διαπλοκή εγκαταστάθηκαν μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ» εκτίμησε.

Στη συνέχεια ο κ.Τζουμάκας αναφερόμενος στα σενάρια και σε όσα ακούγονται ότι ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να συνεργαστούν, ο ίδιος εκτίμησε πως κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί, ωστόσο ο ίδιος είναι απέναντι σε κάτι τέτοιο. «Εχουν αρχίσει ορισμένοι να λένε να κλείσουν τα δύο κόμματα και να γίνει ένα. Θέλουν ένα μεγάλο κόμμα απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Θέλουν να διαλύσουν το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ να φτιάξουν μία δεξιά σοσιαλδημοκρατία. Εγώ δεν συμφωνώ με αυτό. Το ΠΑΣΟΚ τι είναι; Μία δεξιά σοσιαλδημοκρατία. Το ΠΑΣΟΚ ήταν σοσιαλιστικό κόμμα. Θα συνεργαστούν γιατί εξελίσσονται σε κόμματα συνδικάτα για να είναι απέναντι στον απέναντι», είπε χαρακτηριστικά.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου