Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Ο καβγάς Καμμένου Θεοδωράκη για την ΕΡΤ και ο …τοίχος




Για μία ακόμη φορά η ΕΡΤ στάθηκε αφορμή για καβγά αυτή τη φορά μεταξύ του υπουργού Άμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ Π. Καμμένου και του προέδρου του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκη χθες βράδυ στη Βουλή.
Με αφορμή τις μομφές του κ. Θεοδωράκη κατά των ΑΝΕΛ για ακροδεξιά συνιστώσα της κυβέρνησης, αλλά και την αναφορά του στην ΕΡΤ, υπέρ το άνοιγμα της οποίας τάχθηκε, «όχι όμως η ΕΡΤ του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η ΕΡΤ των κομμάτων –γιατί ξέρετε ότι και αυτό υπήρξε - αλλά μια ΕΡΤ για όλους τους Έλληνες με προσωπικότητες στην κεφαλή της», όπως τόνισε.
Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Καμμένος του υπενθύμισε ότι μιλά για την ΕΡΤ, στην οποία εργάστηκε και ο ίδιος διερωτώμενος πόσα έπαιρνε για τις συμπαραγωγές της ΕΡΤ και αναφέρθηκε σε αυτούς που έπαιρναν «20άρια και 30άρια» και την βούλιαξαν. «Ας έρθει να ζητήσει συγγνώμη και ας συμπαραταχθεί μαζί μας», είπε ο υπουργός Άμυνας.
Ο κ. Θεοδωράκης είχε βγει από την αίθουσα της Ολομέλειας και μόλις πληροφορήθηκε τι είχε πει ο κ. Καμμένος προσήλθε και ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού.

Ο Ψαριανός και ο …τοίχος
Η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου του είπε ότι θα του δώσει τον λόγο αλλά δεν ήταν στην αίθουσα για να ακούσει τι είπε ο κ. Καμμένος ώστε να θέσει προσωπικό ζήτημα. Τότε ακούστηκε η φωνή του βουλευτή του Ποταμιού Γρ. Ψαριανού ο οποίος είπε: «Και οι τοίχοι έχουν αυτιά». Και η κυρία Κωνσταντοπούλου απάντησε: «Μάλλον ο κ. Ψαριανός αυτοπροσδιορίζεται ως τοίχος».
Ο πρόεδρος του Ποταμιού φανερά ενοχλημένος από την παρέμβαση της Προέδρου της Βουλής ρώτησε αν τελείωσε τα «ευφυολογήματα και τα ανέκδοτα» και συνέχισε λέγοντας ότι «δεν είμαστε όλοι πλούσιοι και δεν ζούμε από τα λεφτά των πατεράδων μας», αλλά «κάποιοι ήμασταν υποχρεωμένοι να δουλέψουμε σε πολλά μαγαζιά –την Ελευθεροτυπία, το Μega, τον 902 και την ΕΡΤ» και δήλωσε «υπερήφανος για την ζωή που χτίσαμε», τονίζοντας ότι «δεν έχουμε υπάρξει υπάλληλοι». «Υπάρχει διάθεση από κάποιους να μπουν στην πολιτική και να προσφέρουν και να αφήσουν τις δουλειές τους, αλλά αυτό είναι δύσκολο να το καταλάβουν άνθρωποι που υπήρξαν υπηρέτες», σημείωσε.
Ο κ. Καμμένος του απάντησε ότι και ο ίδιος εργάστηκε στην ζωή του και ότι για την περιουσία που απέκτησε ο πατέρας του δούλεψε και πλήρωνε φόρους «αλλά 20.000 ευρώ την εκπομπή δεν έπαιρνε», τόνισε. «Υπήρχαν εργαζόμενοι με 700 ευρώ στην ΕΡΤ που απολύθηκαν γιατί κάποιοι σαν κι εσάς έπαιρναν τη μερίδα του λέοντος», κατέληξε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

 Πηγή : Κέρδος online  


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου