Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Ενοχος ο Μιχαηλίδης για την υπόθεση των εξοπλιστικών


Την ενοχή του πρώην υπουργού Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνου Μιχαηλίδη και των συγκατηγορουμένων του για την υπόθεση της διακίνησης παράνομων αμοιβών από την αγορά των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων TOR M1 επί υπουργίας 'Ακη Τσοχατζόπουλου, αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Το δικαστήριο μετά από πολύμηνη διαδικασία, που ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο, εξέδωσε την απόφαση του επί της ενοχής των κατηγορουμένων υιοθετώντας ανάλογη εισαγγελική πρόταση για την υπόθεση. Στην εισήγηση της η εισαγγελική λειτουργός είχε αναφέρει χαρακτηριστικά πως «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι κατηγορούμενοι τέλεσαν τις πράξεις που τους αποδίδονται».
Υπενθυμίζεται ότι πλην του Ντίνου Μιχαηλίδη, κατηγορούμενοι για τη διακίνηση για λογαριασμό του 'Ακη Τσοχατζόπουλου πολλών εκατομμυρίων ευρώ, προερχόμενων από παράνομες αμοιβές από την αγορά των ρωσικών συστημάτων, είναι ο Μιχάλης Μιχαηλίδης, γιος του πρώην Κύπριου υπουργού, ο καταζητούμενος επιχειρηματίας Φουάντ Αλ Ζαγιάντ, ο πρώην νομικός Σύμβουλος του ελληνικού κράτους Αναστάσιος Σοφός και η σύζυγος του Μαρία Σοφού. Οι κατηγορίες αφορούν νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και δωροδοκία.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί για την υπόθεση, σκέλος της μεγάλης έρευνας της δικαιοσύνης για τις λεγόμενες «μίζες από εξοπλιστικά προγράμματα», οι κατηγορούμενοι διευκόλυναν τη διακίνηση μεγάλου χρηματικού ποσού εκατομμυρίων ευρώ προερχόμενων από τον καταζητούμενο συγκατηγορούμενο τους Αλ Ζαγιάντ, τα οποία μέσω τριών υπεράκτιων εταιριών και λογαριασμών είχαν τελικό αποδέκτη τον 'Ακη Τσοχατζόπουλο.

Η δικογραφία περιλαμβάνει τις καταθέσεις του εξάδελφου του 'Ακη Τσοχατζόπουλου, Νίκου Ζήγρα, ο οποίος ισχυρίζεται πως ο πρώην Κύπριος πολιτικός το 1997 εξυπηρέτησε τον Έλληνα πρώην υπουργό Εθνικής 'Αμυνας μεταφέροντάς του χρήματα ακόμη και σε βαλίτσες. Σε λίγη ώρα το δικαστήριο θα εκδώσει την απόφαση του επί των ποινών.


Πηγή : ethnos.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου