Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Ελλάδα : Σκηνοθέτησε τον θάνατο του για να γλιτώσει από ποινές για απόπειρα ανθρωποκτονιών και εκβιασμούς και κυκλοφορούσε για 3 χρόνια με πλαστά χαρτιά.



Του Γιάννη Αθανασίου

Το περιστατικό είναι πέρα για πέρα αληθινό και πιστοποιημένο από το ίδιο το θύμα μόλις σήμερα το πρωί  o οποίος μου έδωσε και τα απαραίτητα έγγραφα που το πιστοποιούν.

Να πάρουμε τα πράγματα όμως από την αρχή, πολίτης και γνωστός μου ο οποίο είχε πέσει θύμα κακοποιού που τον εκβίαζε για χρήματα λαμβάνει κλήση μάρτυρα εχθές και αυτός και οι  συγγενείς του για ένα δικαστήριο που ήταν να γίνει τον Νοέμβριο του 2012 και δεν έγινε λόγω θανάτου βάση πιστοποιητικού και επίσημων χαρτιών του κατηγορουμένου και θα γίνει το 2015.

Οι κατηγορίες στο δικαστήριο αφορούσαν απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και εκβίαση σε βαθμό κακουργήματος και θα δικαζόταν από το Μικτό Ορκωτό δικαστήριο Αθηνών.

Ένα πιστοποιητικό θανάτου του κατηγορουμένου  Μάρτιος 2012  που προσκομίστηκε στο δικαστήριο έπαψε την ποινική του δίωξη  λόγω θανάτου με επίσημη από γιατρό πιστοποίηση θανάτου ζαχαρώδης διαβήτης και έμφραγμα του μυοκαρδίου με αποτέλεσμα η τιμωρία από την δικαιοσύνη να μην έρθει ποτέ.

Μέχρι τον θάνατο του έδινε το παρών στην ασφάλεια Καλλιθέας και κάποια στιγμή που σταμάτησε να δίνει το παρών η ασφάλεια έκανε έρευνα και έμαθε ότι ο κατηγορούμενος είχε πεθάνει χωρίς περαιτέρω έρευνα αφού τους προσκομίστηκαν πιστοποιητικά θανάτου από γιατρό και από τον Δήμο Αθηναίων.

Τα ερωτηματικά τότε και για την ασφάλεια και για το θύμα πολλά και αφορούσαν :

1. Kαι για τον τόπο που βρέθηκε το πτώμα του κακοποιού σε σημείο που μόνο ναρκομανείς και πόρνες συχνάζουν σε ένα στενάκι στην οδό Λιοσίων κοντά στις υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων που δεν υπάρχουν μάρτυρες.

2. Και ότι ο θάνατος δηλώθηκε όχι στον τόπο κατοικίας  του δηλαδή στην Καλλιθέα όπου ήταν και δημότης αλλά σε άλλο δήμο και συγκεκριμένα στον δήμο Αθηναίων.

3. Δηλώθηκε ο θάνατος του όχι από την γυναίκα του αλλά από μία φίλη του ( τα στοιχεία της είναι στην διάθεση μας)

4. Ο γιατρός πιστοποίησε τον θάνατο του χωρίς να γίνουν ιστολογικές εξετάσεις για τον λόγο θανάτου του (τα στοιχεία του γιατρού είναι στην διάθεση μας)

5. Δηλώθηκε ψευδώς ως τόπο κατοικίας του το μέρος που τον βρήκαν υποτίθεται νεκρό στην Λιοσίων ενώ η  διεύθυνση κατοικίας του ήταν η Καλλιθέα.

6. Η γυναίκα του κακοποιού έλεγε αυτά τα 3 χρόνια στην γειτονιά ότι ο άντρας της την είχε εγκαταλείψει και ζούσε στον Καναδά, είχε παραπλανήσει δικαστικό επιμελητή λέγοντας ότι έχει  χωρίσει με τον άντρα της και ότι μένει σε μία διεύθυνση στο Πειραιά όπου πήγε ο επιμελητής και δεν υπήρχε τέτοιος ένοικος ποτέ σε αυτή την διεύθυνση και δεν είπε σε κανένα μέχρι τώρα ότι ο άντρας της είχε πεθάνει.

Δεν έψαξε και κανένας όμως για το εάν υπήρχε μνήμα και για το που έχει ταφεί το πτώμα ώστε να πιστοποιηθεί η ταυτότητα του θανόντος και έτσι πέρασαν 3 χρόνια πιστεύοντας ότι ο κακοποιός  έχει πεθάνει και κινδυνεύοντας το θύμα και για άλλη απόπειρα ανθρωποκτονίας για εκδίκηση.

Το θύμα όμως με τον δικηγόρο του όταν ενημερώθηκε από το Μ.Ο.Δ. Νοέμβριο του 2012 για τον θάνατο του κατηγορουμένου κακοποιού και όταν δεν είδε κανένα παρών στην δίκη έψαξε για το εάν ήξερε η οικογένεια του για τον θάνατο και ψάχνοντας βρήκαν ότι είχε αποποιηθεί την κληρονομία με έγγραφο της η σύζυγος μόλις τρεις μήνες μετά τον θάνατο του άντρα της τον Ιούνιο του 2012 και παρόλα αυτά έλεγε ψέματα σε γνωστούς και φίλους για χρόνια αποκρύπτοντας τον θάνατο του συζύγου της και λέγοντας πότε ότι έχει χωρίσει και κατοικεί ο άντρας της σε άλλη διεύθυνση, πότε ότι τους έχει παρατήσει και ζει στο εξωτερικό.

Το περιστατικό με το έγγραφο της αποποίησης κληρονομιάς έκανε το θύμα να θορυβηθεί για την παραπλάνηση που είχε υποστεί από την σύζυγο του κακοποιού  ο δικαστικός επιμελητής ο οποίος είχε σταλεί από το ίδιο το θύμα για να παραδώσει δικόγραφο και η συμπεριφορά της τον έστρεψε στην αστυνομία όπου κατήγγειλε την παραπλάνηση και υπέβαλε μήνυση στην ασφάλεια Παλαιού Φαλήρου για το ότι παραπλάνησε δικαστικό λειτουργό τον οποίο πήγε έφερε και ως  μάρτυρα και αν πιστοποιήσει το ψέμα της.

Μέχρι τότε θεωρούσε ότι απλά ήταν μία ψεύτρα και συνεργός του άντρα της , μάλιστα τους είχε καταδικάσει μαζί δικαστήριο αρχές του 2012 μετά από μήνυση του ίδιου θύματος σε βαθμό  πλημμελήματος για εκβίαση, πλαστογραφία και απάτη σε 23 μήνες φυλακή τον ίδιο και σε 6 μήνες την ίδια για συνέργεια.

Από τότε κυλούσαν οι μέρες και τα χρόνια ώσπου οι χθεσινές κλήσεις επανέφεραν στην μνήμη τις δύσκολες ώρες που είχε ζήσει το θύμα και η οικογένεια του από τον κακοποιό και παράλληλα την απορία για το τη δουλειά έχει μια προσδιορισμένη δίκη στο Μικτό Ορκωτό για ένα άνθρωπο που έχει πεθάνει με πιστοποιητικά εδώ και τρία χρόνια.

Σήμερα το πρωί και παρά τα χιόνια φρέσκο το ρεπορτάζ πήγε στην γραμματεία του Μ.Ο.Δ. το θύμα για να ενημερωθεί σε ποιο δικαστήριο ήταν μάρτυρες και να ενημερώσει ότι ο κατηγορούμενος είναι νεκρός και αντί για κάτι σύνηθες άκουσε  σενάριο από ταινία.

Τον ενημέρωσε η γραμματεία ότι είναι το παλιό δικαστήριο του 2012 και βάση νέων στοιχείων ο κύριος εισαγγελέας επανέφερε στο ακροατήριο την υπόθεση, ρωτώντας το θύμα χωρίς να φαντάζεται εάν έχουν βρεθεί τυχόν συνεργοί του γιατί ο κατηγορούμενος βάση πιστοποιητικών έχει πεθάνει, τότε άκουσε το νέο από την γραμματέα αμ δεν έχει πεθάνει!!!!« Ο κατηγορούμενος δεν ήταν νεκρός και τα πιστοποιητικά ήταν ψεύτικα ζει ο κατηγορούμενος».

Το θύμα τα έχασε η γραμματέας προσπάθησε να τον ηρεμήσει λέγοντας του ότι εδώ εμείς ακούμε και βλέπουμε πολλά από κατηγορούμενους που προσπαθούν να γλιτώσουν την φυλακή οπότε για εμάς αυτό δεν είναι περίεργο έχει ξαναγίνει.

Άναυδο το θύμα ειδοποίησε τον δικηγόρο του και το τμήμα της γειτονιάς του για το ότι ο κακοποιός ως άλλος «Λάζαρος» είχε αναστηθεί όπως του μετέφεραν από την γραμματεία του ΜΟΔ και θα δικαστή σε λίγο καιρό μετά από  3 χρόνια που όλοι τον θεωρούσαν νεκρό.

Πιστεύω ότι οι αποκαλύψεις που θα ακολουθήσουν θα είναι πολλές όπως

Ποιος έχει πιστοποιηθεί ως νεκρός αντί για τον ίδιο;

Τον σκότωσε ο ίδιος ο κακοποιός  και τον παρουσίασαν ως τον κατηγορούμενο;

Υπάρχει μνήμα εκτός του νεκροταφείο Καλλιθέας μα άλλον νεκρό μέσα και τα στοιχεία του κακοποιού ;

Ποιος ο ρόλος του γιατρού, της φίλης που πιστοποίησε τον θάνατο του κακοποιού και το περίεργο παιχνίδι της γυναίκας του που ενημέρωνε φίλους γείτονες και γνωστούς ότι την έχει παρατήσει και ζούσε πότε στο εξωτερικό και πότε σε διαμέρισμα ανύπαρκτο στον Πειραιά, ενώ ήξερε για τον δήθεν "θάνατο" του από την πρώτη στιγμή.

Φαίνεται ότι θα τον ακολουθήσουν και άλλοι στην φυλακή μετά την αποκάλυψη της απάτης.

Και μη χειρότερα θα επανέλθουμε μόλις έχουμε νεώτερα.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου