Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Λεβέντης: το πονηρό σχέδιο του Τσίπρα θα αποτύχει



«Η Ένωση Κεντρώων ζήτησε συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης γιατί εμείς  στην ΕΚ θεωρούμε ότι οι 153 βουλευτές του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου είναι ισχνή κοινοβουλευτική
πλειοψηφία που στην πρώτη δυσκολία θα καταρρεύσει», τόνισε εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο Βασίλης Λεβέντης.

Όπως είπε ο επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων «ο κ. Τσίπρας μου έδωσε να καταλάβω ότι δεν σκέπτεται μια οικουμενική κυβέρνηση κι επιμένει για διακυβέρνηση με τους  ΑΝΕΛ», συμπληρώνοντας ότι «ο κ. Τσίπρας ζητούσε συναίνεση γενικώς και αορίστως».

Σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη, «σήμερα  η όλη διαδικασία αφορούσε το Προσφυγικό και το Ασφαλιστικό. Πιστεύω ότι στο μυαλό του ο Τσίπρας ήθελε να χρησιμοποιήσει το Προσφυγικό για να πετύχει χαλάρωση των δανειστών επί του Ασφαλιστικού, γιατί ξέρει ότι δεν θα περάσει και θα πέσει η Κυβέρνηση».

«Οι ξένοι έχουν κουραστεί από αναξιόπιστούς Έλληνες Πρωθυπουργούς και δεν προτίθενται για άλλη μια φορά να δώσουν παράταση χρόνου», επεσήμανε ο κ. Λεβέντης , συμπληρώνοντας «νομίζω σε αυτό το πονηρό σχέδιο του Τσίπρα θα αποτύχει».

Απαντώντας στο ερώτημα αν ο ίδιος παρέσχε στήριξη σε ότι αφορά το Ασφαλιστικό, ο επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων εξεμάνη, λέγοντας χαρακτηριστικά «αφού έχουν υπογράψει ότι θα υπάρχουν μειώσεις 40% στις συντάξεις κι ότι το Δημόσιο δεν θα εγγυάται τις συντάξεις, αλλά θα δίνουν ότι έχουν τα Ταμεία, τί είδους στήριξη να τους παράσχουμε η Ένωση Κεντρώων  και τα άλλα κόμματα;».

Σε ότι αφορά την στάση των υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών στο Συμβούλιο, ο Βασίλης Λεβέντης ήταν ιδιαίτερα δηκτικός, λέγοντας με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο «τα άλλα κόμματα ήταν σαν να μην υπήρχαν. Ο Πλακιωτάκης σαν να μην ήξερε τι έλεγε, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι έλεγαν άλλα αντ΄άλλων».




Πηγή : antenna.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου