Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Έξαλλος ο Στουρνάρας με την “αποκάλυψη” υπουργού Οικονομικών για λίστα φοροφυγάδων



Διαψεύδει κατηγορηματικά ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Νόρμπερτ Βάτερ-Μπόργιανς, ότι είχε έρθει σε επαφή με την προηγούμενη κυβέρνηση για να δώσει λίστες φοροφυγάδων, αλλά δεν υπήρξε ενδιαφέρον.


Ο κ. Στουρνάρας, υπουργός Οικονομικών στην προηγούμενη κυβέρνηση δηλώνει ότι δεν έχει συναντήσει ποτέ τον εν λόγω υπουργό του γερμανικού κρατιδίου.

“Ουδέποτε συναντήθηκα, γνώρισα ή συνομίλησα ποτέ με τον κ. Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς και ουδεμία πρόθεση εκδηλώθηκε από την πλευρά του κρατιδίου για να μας παραδώσει λίστες με Ελληνες καταθέτες” τονίζει ο κ. Στουρνάρας.


Η “αποκάλυψη” του Νόρμπερτ Βάτερ-Μπόργιανς
Την πρόθεση της κυβέρνησης της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας να βοηθήσει την Ελλάδα στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τονίζει ο υπουργός Οικονομικών του γερμανικού κρατιδίου Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς, επισημαίνοντας ότι το πρώτο βήμα έγινε με την παράδοση, μέσω της ομοσπονδιακής υπηρεσίας φορολογίας, της λίστας με τους ελληνικούς λογαριασμούς στην Ελβετία.

"Για μένα η Ελλάδα είναι ένα σημαντικό μέλος της ΕΕ. Η πολιτική μου άποψη είναι ότι η Ελλάδα χρειάζεται υποστήριξη», λέει ο Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Σημειώνει, ωστόσο, ότι δύσκολα μπορεί κανείς να υποστηρίξει στη Γερμανία την άποψη ότι η ΕΕ πρέπει να στηρίξει την Ελλάδα, όταν στην ίδια τη χώρα υπάρχει φοροδιαφυγή ύψους δισεκατομμυρίων, και τονίζει: «Αν μπορώ να συνεισφέρω στο να κάνει σαφές η Ελλάδα ότι προτίθεται να αρπάξει από το γιακά όσους μέχρι τώρα δεν πλήρωναν φόρους, τότε αυτό τελικά θα βοηθήσει και τη συζήτηση για την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη».

Ο κ. Βάλτερ-Μπόργιανς αναφέρει, επίσης, ότι είχε απευθύνει για πρώτη φορά πρόταση για συνεργασία και στην προηγούμενη κυβέρνηση, πριν από τρία χρόνια, αλλά «δεν είχε βρει καμιά απήχηση». «Την επαναλάβαμε στη νέα ελληνική κυβέρνηση, στις αρχές της χρονιάς, και τον Μάιο έγινε η πρώτη συνάντηση» και από τότε υπήρξαν και άλλες επαφές, προσθέτει, ενώ στην παρατήρηση σε ότι καταλογίζεται στην κυβέρνηση Τσίπρα ότι δεν έχει κάνει τίποτα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής απαντά: «Το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση και η αντιπροσωπεία της επεδίωξαν να πάρουν τα δεδομένα λέει το αντίθετο».



Πηγή : newsit.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου