Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανεύθυνοι και επιπόλαιοι οι χειρισμοί της κυβέρνησης στην σύλληψη των στρατιωτικών



Επίθεση στην κυβέρνηση, με αφορμή το ζήτημα της συνεχιζόμενης κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές της Αδριανούπολης και την επιπολαιότητα που δείχνει για ακόμα μία φορά, εξαπέλυσε εχθές στην βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θέλω να εκφράσω την στήριξή μου στους δύο αξιωματικούς και τις οικογένειές τους. Η συνεχιζόμενη κράτησή τους είναι απαράδεκτη και επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τις ήδη τεταμένες ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ανεύθυνοι και επιπόλαιοι οι χειρισμοί της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα και στοχεύουν κυρίως σε μικροπολιτικούς τακτικισμούς. Αναρωτιέμαι εάν εξακολουθείτε να αισθάνεστε ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της επίσκεψης Ερντογάν. Οι ευθύνες σας είναι βαριές. Δείξατε αναξιοπιστία απέναντι σε όλους. Επιτρέψατε στον ΥΠΕΘΑ να επιδίδεται σε ανούσιους λεονταρισμούς. Υποτιμήσατε το περιστατικό της σύλληψης των δύο αξιωματικών όπως και τον προκλητικό εμβολισμό του σκάφους του λιμενικού» είπε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας



Συνέχισε λέγοντας : «Είναι γεγονός ότι η Τουρκία αυξάνει την προκλητικότητά της. Στέλνω μήνυμα: οι Έλληνες ξέρουμε να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντά μας. Θέλουμε καλές σχέσεις. Είμαστε φιλειρηνικός λαός, αλλά αυτό δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως αδυναμία. Δεν διαπραγματευόμαστε σπιθαμή ελληνικής γης». 

Ο αρχηγός της ΝΔ κάλεσε τον πρωθυπουργό να κάνει εκλογές, αν τολμάει, για να πάρει την απάντηση του ελληνικού λαού και του επιτέθηκε για το επιχείρημα του ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς.

«Επειδή ήμουνα στη Ρόδο χθες, ιδού η ρόδος κ. Τσίπρα. Κάντε αν τολμάτε εκλογές και θα πάρετε την απάντηση του ελληνικού λαού. Δεν είστε ούτε αριστεροί, ούτε δεξιοί ούτε κεντρώοι είστε μόνο τυχοδιώκτες της πολιτικής που σας νοιάζει μόνο η εξουσία. Ήσασταν πάντως στη λάθος μεριά κ. Τσίπρα. Όσα χρόνια ήσασταν στην αντιπολίτευση δε σας θυμάμαι να στηρίζετε καμία αλλαγή καμία κίνηση που να έχει πολιτικό κόστος. Το ηθικό πλεονέκτημα ποτέ δεν το διαθέτατε, όσο κι αν το διαφημίζετε. Το έχετε αποδείξει στην πράξη ταξίδια στη Βενεζουέλα με ύποπτους, στημένοι διαγωνισμοί για τηλεοπτικές άδειες, συμμαχίες με τους βαρόνους του ηλεκτρονικού τζόγου, τους νέους διαπλεκόμενους που ακόμα δεν τους έχετε βάλει να πληρώνουν φόρους για να τους κάνετε τα χατίρια και βέβαια τους μεσάζοντες τους οποίους ξαναβάλατε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας» είπε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης



O κ. Μητσοτάκης ζήτησε την σύσταση Εθνικού συμβουλίου Ασφαλείας λέγοντας : «Θα ήθελα γι' άλλη μια φορά απάντηση για σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας. Θεωρείτε ότι είναι σοβαρή η εικόνα κυβέρνησης που ο υπουργός Εξωτερικών διαφωνεί για κομβικό ζήτημα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας; Όταν οι δύο τους θα βρεθούν στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, ποιος θα εκφράζει την επίσημη θέση της ελληνικής κυβέρνησης; Όταν συνομιλείτε με τον Σκοπιανό πρωθυπουργό, δεν συνομιλείτε ως επικεφαλής κυβέρνησης, αλλά ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί οι ΑΝΕΛ έχουν άλλη θέση. Άλλα λέτε εσείς, άλλα ο Καμμένος. Δεν είναι εικόνα σοβαρής κυβέρνησης και γι' αυτό έχετε προσωπική ευθύνη».

«Εσείς που ζητάτε στήριξη του ΝΑΤΟ σήμερα, τι αξιοπιστία έχετε, όταν πριν από λίγα χρόνια ζητούσατε την έξοδο της χώρας; Μας μιλήσατε για διαύλους επικοινωνίας. Είναι σημαντικό να υπάρχουν. Όμως φαίνεται ότι η εμπιστοσύνη έχει διαρραγεί από μια άλλη τηλεφωνική συνομιλία, την επόμενη της σύλληψης των «οκτώ». Δεν μας έχετε ενημερώσει ποτέ γι' αυτή την συνομιλία, το περιεχόμενό της το έχουμε ακούσει μόνο από την άλλη πλευρά. Η δική σας εκδοχή ποια είναι; Γιατί δεν αξιοποιείτε αυτό το δίαυλο επικοινωνίας; Καλέσατε τον Τούρκο πρόεδρο να εκφράσετε την αγωνία σας για την σύλληψη και κράτηση δύο στρατιωτών σε φυλακές υψίστης ασφάλειας, αν και στο παρελθόν αυτά λύνονταν μέσα σε λίγα λεπτά. Αξιοποιήστε τον δίαυλο επικοινωνίας, λοιπόν, για να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιωτικοί» κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου