Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Κυριάκος Μητσοτάκης : Στους Έλληνες αξίζει ένα καλύτερο αύριο




Από την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην βουλή.

Κυρίες και κύριοι,

Στους Έλληνες αξίζει ένα καλύτερο αύριο. Και όχι η ένταση και η πόλωση και η καθήλωση στην οποία  βυθίζετε καθημερινά την Πατρίδα μας. Είμαστε εδώ και είμαστε μια ήρεμη δύναμη που εγγυήθηκε, σε κρίσιμες στιγμές, τη θεσμική σταθερότητα και την δημοκρατική ομαλότητα. Είμαστε η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί ευημερία, σταθερότητα και ασφάλεια. Πριν από δύο χρόνια, λίγους μήνες αφότου ανέλαβα την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, κάλεσα τους Έλληνες να συνυπογράψουμε μια συμφωνία αλήθειας. Μια συμφωνία απέναντι σε έναν υπεύθυνο πολιτικό φορέα και σε ένα λαό που έχει σήμερα ανάγκη περισσότερο παρά ποτέ την αλήθεια. Την αλήθεια την έχει ανάγκη όχι για να φοβηθεί για τα χειρότερα. Αλλά για να πιστέψει ότι μπορεί να πετύχει τα καλύτερα. Γυρνάω όλη την Ελλάδα και ζητάω από τους πολίτες να με αντιμετωπίσουν όχι ως κάποιον που κολακεύει και τάζει για να τον ψηφίσουν. Αλλά ως κάποιον που δουλεύει σκληρά για τα συμφέροντα και τα όνειρα των πολλών. Των πολλών, όχι των λίγων. Ως κάποιον που μπορεί να ηγηθεί με ειλικρίνεια και συνέπεια μια συλλογική προσπάθεια για την ανάταξη της χώρας.

Δεσμεύθηκα ότι δεν πρόκειται να δώσω ούτε μία υπόσχεση που δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε ως Κυβέρνηση. Και έτσι θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος. Γυρνώντας την Πατρίδα μας  ακούω καθημερινά  ιστορίες ανθρώπων που συνετρίβησαν από την κρίση, που είδαν τις ζωές τους να αλλάζουν άρδην προς το χειρότερο, που αποχαιρέτησαν τα παιδιά τους όταν αυτά  έφυγαν για το εξωτερικό.

Όσοι δεν έχουν συντριβεί από την κρίση ασφυκτιούν μέσα σε ένα Κράτος - δυνάστη το οποίο, αντί να διευκολύνει τους πολίτες, τους τιμωρεί. Ένα Κράτος που αναπαράγει με δικές σας ευθύνες  τις  χειρότερες παθογένειες του παρελθόντος, ενώ αδυνατεί να ενσωματώσει τις ιδέες και τις πρακτικές του σήμερα και του αύριο.

Υπόσχομαι σε όλους ότι θα εργαστούμε σκληρά, ώστε κανείς να μην μείνει πίσω. Και αυτό σήμερα - είναι η Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας - αφορά ιδιαίτερα τις γυναίκες που βιώνουν, δυστυχώς και σήμερα ακόμα, απαράδεκτες διακρίσεις ειδικά στους εργασιακούς χώρους. Υπόσχομαι ίσες ευκαιρίες σε όλους, σε μια χώρα που θα ξεκολλήσει επιτέλους από τη φτώχεια την οποία επιδείνωσε αυτή η Κυβέρνηση, που μόνο μέλημά της είναι η παραμονή με κάθε τρόπο στην εξουσία και το βόλεμα φίλων και κολλητών.  Υπόσχομαι, κυρίως, μια οριστική ρήξη με το χθες. Με τις πρακτικές, με τις νοοτροπίες, με τις κακοδαιμονίες που μας οδήγησαν σε αυτό το  αδιέξοδο. Ήρθε η ώρα όλοι μαζί να τραβήξουμε επιτέλους μια γραμμή με το παρελθόν και να κοιτάξουμε μπροστά. 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου