Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις και το ανθελληνικό μένος από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που σε κάθε τοποθέτηση τους, εντός και εκτός Ελλάδας δίνουν ρέστα υπέρ της Τουρκίας και κατά της Ελλάδας.
Τώρα ήταν η σειρά του μουσουλμάνου βουλευτή Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Ζεϊμπέκ Χουσεΐν να προβεί σε προκλητικούς ισχυρισμούς στη Βουλή, ισχυριζόμενος ότι η Τουρκία είναι κοσμικό κράτος σε αντίθεση με την Ελλάδα προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη και του Ευριπίδη Στυλιανίδη.
Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης που προέρχεται από την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης επιχειρώντας να θίξει το ζήτημα της ταυτόχρονης λειτουργίας του επίσημου μουφτή και του ψευδομουφτή στην Ξάνθη είπε ότι «γίνεται αλαλούμ με τους δύο μουφτήδες. Λέμε κατάργηση της Σαρίας. Η Τουρκία είναι ένα κοσμικό κράτος. Στην Τουρκία ποτέ δεν ανοίγουν τα σχολεία με το κοράνι. Εδώ (στην Ελλάδα) έχει επίσημη θρησκεία, δεν είναι κοσμικό κράτος. Έχω φοιτήσει στην Τουρκία και ξέρω…».
Η τοποθέτηση του κ. Ζεϊμπέκ έγινε κατά την συνεδρίαση της ειδικής επιτροπής που λειτουργεί στην Βουλή για αναπτυξιακά ζητήματα της Θράκης προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη και του Ευριπίδη Στυλιανίδη οι οποίοι χαρακτήρισαν απαράδεκτη την στάση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.
«Είναι τραγικός ο ισχυρισμός ότι η Ελλάδα δεν είναι κοσμικό κράτος. Η Ελλάδα είναι κοσμικό κράτος. Υπάρχει επικρατούσα θρησκεία, υπάρχει ανεξιθρησκία αλλά υπάρχει ισχυρή και θρησκευτική και κοσμική παράδοση» δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Στυλιανίδης.
Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Κατρούγκαλος , πήγε να μαζέψει ότι μπορούσε απο τις προκλητικές δηλώσεις του ανθέλληνα συντρόφου του και διόρθωσε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «η Ελλάδα είναι κοσμικό κράτος. Προφανώς ο κ. Ζεϊμπέκ άλλο ήθελε να πει».
Ο ανθέλληνας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε μετά τον σάλο που προκάλεσε διευκρινήσεις, κάνοντας λόγο όπως κάθε Συριζαίος μετά από το κράξιμο, δήθεν για διαστρέβλωση ενός τμήματος της ομιλίας του : «Συνέκρινα καθ’ υπερβολή τα πολιτειακά συστήματα Ελλάδας-Τουρκίας με σκοπό να αναφερθώ στην ανάγκη κατάργησης της Σαρία στη Θράκη, που αποτελεί παραφωνία θρησκευτικής νομικής ρύθμισης σε ένα κοσμικό κράτος» σημείωσε ο κ ΖεΪμπέκ, τονίζοντας μάλιστα ότι «Σαφέστατα αναγνωρίζω τις προβλέψεις του Συντάγματος περί ανεξιθρησκίας και θρησκευτικής ουδετερότητας. Στο πλαίσιο αυτό υποστηρίζω και εγώ την ανάγκη πλήρους λειτουργικού διαχωρισμού Πολιτείας και Εκκλησίας».
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου