Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Ο Κοντονής αντί να αλλάξει τον νόμο έγκλημα αποφυλακίσεων καταγγέλλει για αποσταθεροποίηση



Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο Κοντονής άνετα μαζί με τον προκάτοχο του Παρασκευόπουλο η ντροπή της δικαιοσύνης γιατί κρατάει σε ισχύ για συγκεκριμένους λόγους ένα νόμο έγκλημα κατά της ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών

Αντί να σοβαρευτεί βγήκε και είπε ότι υπάρχει εν εξελίξει σχέδιο της ΝΔ που αποσκοπεί στην αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης μέσω του Σκοπιανού.

Αυτά τα είπε ο Κοντονής στο ρ/σ «105,5 Στο Κόκκινο», και είπε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία έχουν εκπονήσει σχέδιο με σκοπό να πέσει η κυβέρνηση πριν την οριστική έξοδο της χώρας από τα μνημόνια την 21η Αυγούστου 2018. Μάλιστα τόνισε ότι για το λόγο αυτό πιέζονται οι βουλευτές των ΑΝΕΛ με διάφορες απειλές και τραμπουκισμούς, παρά το γεγονός ότι έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα καταψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών. Μάλιστα είπε ότι «η Δικαιοσύνη θα επιληφθεί και θα βγει η κουκούλα» από όσους απειλούν βουλευτές με μηνύματα και άλλων ειδών τραμπουκισμούς εναντίον τους.

Όσον αφορά στο επιχείρημα της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι η κυβέρνηση «βαφτίζει» ακροδεξιό όποιον διαφωνεί με τη συμφωνία, ο κ. Κοντονής αναφέρει ότι
«εμείς δεν λέμε ότι όποιος διαφωνεί και διαμαρτύρεται ότι είναι φασίστας. Κόσμια και στο πλαίσιο των πολιτικών διαγκωνισμών όποιος επιθυμεί μπορεί να διαμαρτύρεται» τονίζει ότι «οι βιαιότητες και οι τραμπουκισμοί με μπροστινούς τους νεοναζί, αυτό είναι το οποίο καταγγέλλει η κυβέρνηση». Ξεχνώντας ο Κοντονής τι προέτρεπε το κόμμα του να κάνουν οι οπαδοί και τα θύματα της εξαπάτησης τους πριν γίνουν κυβέρνηση, τους τραμπουκισμούς, την βία,  και τα αίσχη που έκαναν σε πολίτες και στην προηγούμενη κυβέρνηση.

Και συνέχισε ο Κοντονής το παραλήρημα για δήθεν σχέδιο αντί να ντρέπεται για αυτά που ξεστομίζει να να κάνει την δουλειά του υπέρ της κοινωνίας διορθώνοντας το νόμο έγκλημα υπέρ κακοποιών και τρομοκρατών και κατά της κοινωνίας :

«Και αυτό δεν προκύπτει αυθόρμητα. Εδώ έχουμε σχέδιο. Μέρα με τη μέρα αποδεικνύεται ότι είναι σχέδιο, διότι δέχονται απειλές, τραμπουκισμούς, τηλεφωνήματα κατά πρώτο και κύριο λόγο οι βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων! Γιατί δέχονται αυτοί οι άνθρωποι επιθέσεις; Όταν μάλιστα το κόμμα τους έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν ψηφίζει τη συμφωνία και μάλιστα με εντολή τήρησης της κομματικής πειθαρχίας. Διότι αυτό που ενδιαφέρει σήμερα τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος κάνει ότι δεν καταλαβαίνει, είναι ότι υπάρχει σχέδιο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης, το οποίο προφανές είναι ότι έχει εκπονηθεί από τη ΝΔ, με σκοπό να πέσει η κυβέρνηση. Γι αυτό πιέζονται οι βουλευτές των ΑΝΕΛΛ. Δεν τους ενδιαφέρει το Μακεδονικό. Δεν τους ενδιαφέρει αν κυρωθεί η συμφωνία ή όχι. Τους ενδιαφέρει διακαώς να μη φτάσουμε στην 21η Αυγούστου, που είναι η ημερομηνία-ορόσημο για το τέλος των μνημονιακών πολιτικών, δηλαδή των πολιτικών που εφάρμοσαν αυτοί που έριξαν στα βράχια τη χώρα εξαιτίας των πολιτικών που ακολούθησαν τα τελευταία 30 χρόνια. Αυτό είναι το μεγάλο θέμα. Και το χειρότερο γι αυτούς είναι ότι τη χώρα τη βγάζει από τα μνημόνια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ και θα πάρει τα πρώτα θετικά μέτρα για όσους είχαν υποστεί τη μεγαλύτερη αδικία».

«Προσπάθησαν να μη φτάσουμε στην 21η Ιουνίου και στη συμφωνία του eurogroup με την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσαν. Δεν τους πέρασε και τώρα εκτρέπονται σε εξωθεσμικές και αντιθεσμικές κινήσεις. Αν δεν ήμουν σίγουρος 100% γι αυτό που σας λέω δε θα το έλεγα. Διότι βλέπουμε να συμβαίνει κάτι που δε δικαιολογείται. Δεν δικαιολογείται αυτού του είδους η επίθεση με αχαρακτήριστα και πρωτόγνωρα για την εποχή της μεταπολίτευσης πράγματα, πιέσεις, απειλές, εξυβρίσεις, βία κατά των βουλευτών των ΑΝΕΛΛ που έχουν δηλώσει ότι θα καταψηφίσουν τη συμφωνία», προσέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης

Αφήνουμε στην κρίση σας τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και υπουργό δικαιοσύνης 




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου