Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022

Μητσοτάκης :«Νταηλίκια γιοκ με την Ελλάδα»


 

Από την καθιερωμένη ομιλία του πρωθυπουργού στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης»

«Όχι, κύριε Ερντογάν»

«Υποσχεθήκαμε και έχουμε περήφανη πατρίδα. Μεγαλύτερη, αφού έχει επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια στο Ιόνιο. Εχουμε συμμαχίες, συμφωνίες με σημαντικότερες αυτές με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία. Η διπλωματική μας ασπίδα συνοδεύει και το δόρυ της εθνικής αποτροπής. Είχα εξαγγείλει τα Ραφάλ, τα πρώτα πετούν στους ελληνικούς ουρανούς. Στη Γαλλία ναυπηγούνται οι δύο πρώτες φρεγάτες Μπελαρά» συνέχισε, αναφερόμενος σε ζητήματα άμυνας.


«Η Ελλάδα θέλει σύνορα απαραβίαστα και ασφαλή. Σ' αυτό μετέχουν οι 3.000 νέοι συνοριοφύλακες και λιμενικοι, τα 32 νέα σκάφη, ο φράχτης στον Εβρο. Χάρη σ' αυτά μειώθηκαν οι ροές μεταναστών στην Ευρώπη, οι μετανάστες ζουν σε ανθρώπινες συνθήκες. Για το  προκλητικό κρεσέντο της Τουρκίας θα πω ότι η απάντησή μας είναι η προσήλωσή μας στο Διεθνές Δίκαιο. Να σταματήσουν οι γείτονες τα ανιστόρητα πυροτεχνήματα. Δεν φοβόμαστε. Μία λέξη: Όχι, κύριε Ερντογάν. Τα νταηλίκια γιοκ με την Ελλάδα».


«Εχουν πολλά ακόμη να γίνουν. Παρά τις παρεμβάσεις, η απονομή Δικαιοσύνης αργεί. Κι άλλες παγίδες από το χθες καραδοκούν στο σήμερα. Δεν επιτρέπεται να υπάρχουν ακόμη υπάλληλοι που ταλαιπωρούν τον πολίτη. Δεν μπορεί να μας λείπει εξειδικευμένο προσωπικό, παρά την πληθώρα πτυχιούχων. Ξέρω τα βήματα που γίνονται, αλλά καλύτερα τα άλματα που απαιτούνται. δεν αρκεί ο ανάπηρος συμπολίτης να παίρνει επιδόματα χωρίς ταλαιπωρία, του οφείλουμε να έχει και δουλειά, για να μη φύγει έξω ο νέος γιατρός πρέπει να δίνουμε καλό μισθό εδώ στο νοσοκομείο. Βλέπω τα καθήκοντά μας ως διαρκή μάχη. Δεν διστάζουμε να παραδεχθούμε τα λάθη μας. Δεν υπάρχει καλύτερο παράδειγμα από την εμπειρία της Πολιτικής Προστασίας, μιας άφαντης υπηρεσίας το 2019. Μπήκε στη μάχη του κορωνοϊού, στη μάχη με τις φωτιές. Ανέλαβα πέρσι, μετά τις φωτιές, την πολιτική ευθύνη. Εγινε υπουργείο. Είχαμε απώλειες, όχι ανθρώπινες ευτυχώς, αλλά φέτος καταφέραμε να έχουμε 220.000 λιγότερα καμμένα στρέμματα από το μέσο όρο της τελευταίας 15ετίας» υπογράμμισε. 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου