Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022

Απόδειξη της εμπιστοσύνης στις προοπτικές της Ελλάδας η επένδυση 2 δισ. ευρώ της United Group

 


Ως απόδειξη της εμπιστοσύνης που επιδεικνύουν εγχώριοι και διεθνείς επενδυτές στην προοπτική της Ελλάδας, χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την ανακοίνωση της νέας επένδυσης στην Ελλάδα του ομίλου United Group, με εκπροσώπους του οποίου συναντήθηκε στο μέγαρο Μαξίμου.

Οι εκπρόσωποι του ομίλου παρουσίασαν στον πρωθυπουργό το σχέδιο της United Group να υλοποιήσει επενδύσεις ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα έως το 2027 για την αναβάθμιση των τηλεπικοινωνιακών υποδομών. Το επενδυτικό σχέδιο της United Group προβλέπει την εγκατάσταση δικτύου οπτικών ινών 10 Gigabit που θα καλύπτει 4,5 εκατομμύρια ιδιώτες και επιχειρήσεις.

Ο  πρωθυπουργός κατά την έναρξη της συνάντησης, μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι:

Το 2022 θα είναι ένα έτος που θα σημειωθεί ρεκόρ όσον αφορά την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στη χώρα μας.

Η απόφασή για την επένδυση αυτή αποτελεί απόδειξη της εμπιστοσύνης που επιδεικνύουν τόσο εγχώριοι όσο και διεθνείς επενδυτές στις προοπτικές της Ελλάδας.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας είναι ένα στοίχημα το οποίο έχουμε πρόθεση, όχι απλά να το κερδίσουμε, αλλά να δώσουμε την ευκαιρία στην Ελλάδα να κάνει ένα πραγματικό άλμα.

Έχουμε ένα εξαιρετικά φιλόδοξο σχέδιο να αναβαθμίσουμε συνολικά τις ψηφιακές μας υποδομές το οποίο εν μέρει χρηματοδοτείται και από το Ταμείο Ανάκαμψης σε συνδυασμό με μόχλευση ιδιωτικών πόρων.

Η επένδυση  αυτή  μέσω της Nova, στην ψηφιακή αναβάθμιση της χώρας θα μας επιτρέψει να γεφυρώσουμε γρήγορα ένα σημαντικό κενό και να έχουμε  πολύ υψηλές ταχύτητες σε προσιτές τιμές για εκατομμύρια  νοικοκυριά.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου