Κυριακή 19 Ιουνίου 2022

Μόνο τυχαίες δεν θα είναι ειδικά οι φετινές προεκλογικές φωτιές - Έσβησε η φωτιά στην Εύβοια

 


Φέτος το καλοκαίρι θα είναι δυσκολότερο, έρχονται εκλογές και όπλο συγκεκριμένου κόμματος και των συντρόφων του είναι η καταστροφή για να μπορούν να κάνουν αντιπολίτευση.

Όλο το καλοκαίρι η κυβέρνηση πρέπει να είναι σε εγρήγορση γιατί αυτοί που θα διαταχθούν να κάψουν και να φέρουν την καταστροφή θα είναι αδίστακτοι.

H Πυροσβεστική μιλά για δύσκολη πυρκαγιά στην Εύβοια, καθώς οι ισχυροί άνεμοι αλλά και το ανάγλυφο της περιοχής δημιούργησαν επικίνδυνες καταστάσεις το απόγευμα, αλλά όπως ανέφερε αργά το βράδυ το συντονιστικό όργανο της περιοχής, το μέτωπο έχει «προσδιοριστεί» και λαμβάνονται μέτρα για να μην επεκταθεί η φωτιά.

Στελέχη του Π.Σ. ανέφεραν ότι κατά την διάρκεια της νύχτας αναμένεται να αλλάξουν οι καιρικές συνθήκες, με σημαντική εξασθένηση των ανέμων και αύξηση της υγρασίας, που θα διευκολύνουν τις επίγειες δυνάμεις να πλησιάσουν τα σημεία που υπάρχουν ενεργές εστίες.

Στόχος είναι να κρατηθεί η φωτιά σε καλά επίπεδα, ώστε με το πρώτο φως της ημέρας, όταν θα επιχειρήσουν τα εναέρια μέσα, να περιοριστεί ακόμα περισσότερο και να τεθεί υπό έλεγχο.

Η πυρκαγιά ξέσπασε περί τις 14.00 χθες Σάββατο σε χορτολιβαδική έκταση ανάμεσα στην περιοχή Γάια και Κρεμαστό Ευβοίας και λίγο πριν από τις 19.00 στάλθηκε μήνυμα μέσω 112 στους κατοίκους να εκκενώσουν προληπτικά το χωριό Κρεμαστός και να κατευθυνθούν προς το Τραχήλι. 

Αυτή την στιγμή και μετά την μάχη των πυροσβεστών όλο το βράδυ δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή και η φωτιά έχει σβήσει.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου