Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021

Κρύος ιδρώτας στον ΣΥΡΙΖΑ - Η κυβέρνηση θα ζητήσει διεύρυνση για τις δημοσκοπήσεις από το 2015

 

Όπως γίνεται πάντα, ο ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει λάκους και πέφτει ο ίδιος μέσα.

Αυτή την φορά για όσους ξέρουν πράγματα, και αυτό το σκάνδαλο θα είναι μεγάλο για τον ΣΥΡΙΖΑ, και δεν θα ξεκινούσε, εάν δεν άρχιζε ο Τσίπρας να ανεβάζει διάφορα για δημοσκοπήσεις αφήνοντας έωλες αιχμές για την κυβέρνηση.

Στην αντεπίθεση αντεπίθεση θα περάσει η κυβέρνηση μετά την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις δημοσκοπήσεις και την χρηματοδότηση των ΜΜΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Μαξίμου εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει την διερεύνηση της υπόθεσης από το 2015, από τότε δηλαδή που είχε αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας ο Αλέξης Τσίπρας.

Κυβερνητικά στελέχη τονίζουν πως η αξιωματική αντιπολίτευση προσέφυγε σε αυτή την κίνηση προκειμένου να δικαιολογήσει στο εσωτερικό του ακροατήριο την μεγάλη διαφορά που εξακολουθεί να έχει μετά από δύο χρόνια η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι ίδιες πηγές σημείωναν πως η κυβέρνηση δεν έχει να κρύψει τίποτα, και υπενθυμίζουν πως με πρόταση της ΝΔ αναθεωρήθηκε το Σύνταγμα και έδωσε το δικαίωμα στα κόμματα της αντιπολίτευσης να μπορούν να καταθέτουν προτάσεις για την σύσταση εξεταστικών.

Μάλιστα στην κυβέρνηση θέλουν να τρέξουν γρήγορα οι διαδικασίες ώστε να αποδειχθούν με συγκεκριμένα στοιχεία τα όσα έγιναν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για το διάστημα 2015 - 2019. Τόσο με ορισμένες εταιρείες δημοσκοπήσεων και τις χρηματοδοτήσεις των ΜΜΕ, όσο και με το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες και το "Syriza Channel" που επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί μέσω Καλογρίτσα. "Τότε προσπαθούσε με στημένους διαγωνισμούς να φτιάξει ελεγχόμενο από τον ίδιο, σύστημα στα ΜΜΕ και δημοσίευε κατά κόρον "δημοσκοπήσεις μαϊμού", αναφέρει η ΝΔ.

Στο Μαξίμου είναι αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι το κόκαλο, να μιλήσουν με ονόματα και διευθύνσεις για τα όσα συνέβησαν εκείνη την περίοδο αλλά και θα απαντήσουν με συγκεκριμένα στοιχεία για όλα όσα τους κατηγορεί η αξιωματική αντιπολίτευση. 

Εφημερίδες επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να δώσουν λογαριασμό και λόγο για το πόσα λεφτά πήραν!!! Δημοσκοπικές εταιρίες φάντασμα, πώς στήθηκαν, ποιος ήταν ο ρόλος τους και πόσα λεφτά φορολογουμένων πήγαν επί ΣΥΡΙΖΑ στις τσέπες τους.

Είναι σίγουρο ότι Θα αναφερθούν και στον ρόλο που διαδραμάτισε ο δημοσκόπος Χριστόφορος Βερναδάκης του Αλέξη Τσίπρα, που βρέθηκε στο στόχαστρο ακόμη και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μετά την εκλογική ήττα του 2019 τον κατηγόρησαν πως έδινε λάθος δημοσκοπική εικόνα για την πραγματική διαφορά που υπήρχε ανάμεσα στη ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Κυβερνητικά στελέχη υπενθύμιζαν πως μόλις τον περασμένο Ιούλιο η Βουλή αποφάσισε με 174 ψήφους την παραπομπή του Νίκου Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου