Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021

Παρουσία του Πρωθυπουργού στην εκδήλωση έναρξης κατασκευής του νέου Data Center της Lamda Hellix στο Κορωπί

 


Σημεία από τον χαιρετισμό του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στην εκδήλωση έναρξης κατασκευής του νέου Data Center της Lamda Hellix:

Η Ελλάδα σήμερα είναι μία χώρα:

Η οποία είναι ανοιχτή στους ξένους επενδυτές, με ένα σταθερό φορολογικό σύστημα, με ένα επενδυτικό περιβάλλον το οποίο προσελκύει ξένες επενδύσεις.

Η οποία έχει δρομολογήσει για τα καλά, χάρη στις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το μεγάλο ψηφιακό μετασχηματισμό μας, έτσι ώστε να μπορούμε πια να είμαστε σε θέση να προσελκύουμε τέτοιες επενδύσεις και να γινόμαστε μία χώρα η οποία να μπορεί να υποδέχεται επενδύσεις υποδομής για τη νέα ψηφιακή οικονομία.

Στην οποία μια μεγάλη ξένη εταιρεία όπως η Digital Realty δεν δυσκολεύεται να έρθει και να κάνει μία σημαντική εξαγορά μιας ελληνικής εταιρείας, η οποία είχε βρεθεί στην πρώτη γραμμή αυτού του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Και, ναι, χαιρόμαστε πολύ όταν μεγάλες ξένες επιχειρήσεις επιλέγουν να επενδύσουν στην Ελλάδα. Δεν είναι η μόνη η Digital Realty που το έχει κάνει. Είναι και αυτή όμως μία ψήφος εμπιστοσύνης στη συνολική δυναμική της ελληνικής οικονομίας, αλλά είναι και μία ψήφος εμπιστοσύνης στη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε η χώρα μας να βρεθεί στην πρώτη γραμμή του ψηφιακού μετασχηματισμού της οικονομίας της.

Χαίρομαι, επίσης ιδιαίτερα που η χώρα μας εκτός από πάροχος υπηρεσιών δρομολογεί και επενδύσεις στις βασικές υποδομές. … τα κέντρα δεδομένων, τα data centers, είναι οι αυτοκινητόδρομοι, τα αεροδρόμια, τα δίκτυα, αν θέλετε, ύδρευσης, της ψηφιακής οικονομίας.

Και βέβαια οι μεγάλοι ωφελημένοι από αυτή την επένδυση είναι οι μεγάλοι οργανισμοί, το κράτος, το οποίο πια έχει μία πολιτική να μεταφέρει το ίδιο τα πολλά δεδομένα του στο νέφος, στο Cloud, όλοι είναι ωφελημένοι όταν δρομολογούνται τέτοιες υπηρεσίες.

Η ψηφιοποίηση με τη σωστή χρήση της διευρύνει τον πλούτο όλων και βελτιώνει την καθημερινότητα όλων. Όπως σωστά επισημάνατε αυτό είναι κάτι το οποίο φάνηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας και αποδεικνύεται σε όλα τα πεδία της δημόσιας λειτουργίας μας. Και γι' αυτό για μας η ψηφιακή μετάβαση παραμένει θεμελιώδης πυλώνας της πολιτικής μας και γι' αυτό και διοχετεύουμε σημαντικότατους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης σε πολλές δράσεις ψηφιακής μετάβασης, πολλές εκ των οποίων έχουν να κάνουν και με τις ψηφιακές υποδομές.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου