Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Ποια ονόματα ακούγονται για τα ψηφοδέλτια Επικρατείας


Σήμερα, Δευτέρα, αναμένεται να ανακοινώσουν τα κόμματα τα ψηφοδέλτια Επικρατείας, καθώς 13 ημέρες χωρίζουν τη χώρα από τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

Η λίστα με τους 12 υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα και φαβορί για την πρώτη θέση είναι ο καθηγητής Κωνσταντίνος Τσουκαλάς. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στην τρίτη θέση πιθανόν θα είναι ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης.

Επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ θα είναι ο πρύτανης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρος Φορτσάκης. Ο Χρύσανθος Λαζαρίδης διέψευσε, μιλώντας στο Mega, ότι θα είναι υποψήφιος ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, εκτός ψηφοδελτίου θα βρεθεί και ο έτερος συνεργάτης του πρωθυπουργού Σταύρος Παπασταύρου. Σε εκλόγιμη θέση θα βρεθεί ο Δημήτρης Σταμάτης, στην τρίτη θέση θα τοποθετηθεί, σύμφωνα με το Βήμα, γυναίκα, ενώ στην τέταρτη εκλόγιμη θέση αναμένεται να τοποθετηθεί ο Βασίλης Οικονόμου.

Σε εκδήλωση του συνδικαλιστικού κινήματος θα παρουσιάσει ο Ευ.Βενιζέλος το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον Γιώργο Φλωρίδη και συμμετέχοντες τους Π.Ρήγα, Ν.Μπίστη και Κυρ.Πιερρακάκη.

Από τη Λάρισα θα ανακοινώσει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Ποταμιού ο Σταύρος Θεοδωράκης. Το όνομα του επικεφαλής παραμένει άγνωστο, αλλά κατά πληροφορίες ψηλά στη λίστα θα βρίσκονται οι Αναστασία Λαμπρία, Γιούλη Μενουδάκου και Άννα Ευφραιμίδου.

Ψηλά στη λίστα των υποψηφίων του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου αναμένεται να είναι ο Ηλίας Κικίλιας, πρώην διοικητής του ΟΑΕΔ.

Ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός πρόκειται να ηγηθεί του ψηφοδελτίου Επικρατείας της συνεργασίας της ΔΗΜΑΡ με την Πράσινη Αλληλεγγύη, ενώ όσον αφορά στους ΑΝΕΛ επικεφαλής θα είναι ο Τέρενς Κουίκ.


Newsroom ΔΟΛ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου