Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ: Το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει δικαίωμα να παρεμβαίνει στις εκλογές


«Το ΥΠΟΙΚ λειτουργεί ως παράρτημα του γραφείου του κ. Σαμαρά» απαντά η Κουμουνδούρου στις παρατηρήσεις του υπουργείου

Δίχως να απαντά επί της ουσίας στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, που εντοπίζει δύο περιορισμούς στην έκδοση εντόκων γραμματίων τον προσεχή Μάρτιο, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία εγκαλεί το υπουργείο για «πολιτική απρέπεια».



Σχολιάζοντας ότι «το υπουργείο δεν έχει δικαίωμα να παρεμβαίνει στις εκλογές», ο ΣΥΡΙΖΑ διερωτάται «ποιοι υπηρεσιακοί παράγοντες δέχθηκαν εντολές, και από ποιον, για να συντάξουν τη σχετική ανακοίνωση; Θα εκδοθεί και ανακοίνωση που απαντά και σχολιάζει τις δηλώσεις προέδρων άλλων κομμάτων και συγκεκριμένα του κ. Σαμαρά; Προφανώς όχι, γιατί το υπουργείο Οικονομικών λειτουργεί ως παράρτημα του γραφείου του κ. Σαμαρά».

Στην κριτική που ασκεί η Κουμουνδούρου, απαντώντας στις παρατηρήσεις του ΥΠΟΙΚ, δεν εξηγεί πώς θα πληρώσει τα ομόλογα που λήγουν το Μάριο, αλλά προτιμά να αναφέρει ότι οι συντάκτες της ανακοίνωση «είναι οι ίδιοι που συνέταξαν και το e-mail Χαρδούβελη. Γι' αυτό και δεν μπορούν να αντιληφθούν τη δυναμική της πραγματικής διαπραγμάτευσης, μέσα από την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετωπίσει τις δανειακές ανάγκες της χώρας».

Μάλιστα, επικρίνει το υπουργείο γιατί επαναφέρει το θέμα της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών.

«Μόλις χθες, η Τράπεζα της Ελλάδας διαβεβαίωσε επίσημα ότι "η κατάσταση βρίσκεται υπό απόλυτο έλεγχο". Επιπλέον, ο κ. Ντράγκι είναι υπεύθυνος για τις μεγάλες συστημικές τράπεζες. Θα ήταν παράλογο και θα αποτελούσε μεγάλο πλήγμα στην Τραπεζική Ένωση, στα πρώτα της βήματα, να δημιουργήσει προβλήματα σε τράπεζες που εποπτεύει» υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Οικονομικών, σε πρωινή ανακοίνωσή, υπενθύμιζε στον ΣΥΡΙΖΑ τους δύο περιορισμούς σχετικά με την έκδοση εντόκων γραμματίων, με αφορμή συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στην εφημερίδα Real news, στην οποία αναφέρει ότι η επόμενη κυβέρνηση θα πληρώσει κανονικά τα ομόλογα που λήγουν το Μάρτιο.



Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου