Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Η εκλογική διακήρυξη του συνδυασμού «Πράσινοι - Δημοκρατική Αριστερά»



O πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, ο συνεπικεφαλής των «Πράσινων - Αλληλεγγύη», Νίκος Χρυσόγελος, ο γραμματέας της Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος και το μέλος του προεδρείου των «Πράσινων - Αλληλεγγύη», Όλγα Θεοδωρικάκου, παρουσίασαν το μεσημέρι την εκλογική διακήρυξη του συνδυασμού «Πράσινοι - Δημοκρατική Αριστερά», με τον οποίο κατέρχονται στις εκλογές.
Ο Φώτης Κουβέλης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι με την εκλογική συνεργασία των δύο κομμάτων επιδιώκεται η ανατροπή, η ισόρροπη ανάπτυξη, και η αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων και αδικιών.

«Η κοινωνία βρίσκεται πεσμένη και πρέπει να σηκωθεί όρθια, η χώρα πρέπει να σηκωθεί όρθια, με συγκεκριμένες θέσεις, με συγκεκριμένες προτάσεις, θέλουμε ο τόπος να βαδίσει προοδευτικά να αλλάξει σελίδα, να υπάρξει αλλαγή. Δεν θέλουμε να γίνουμε μέρος του προβλήματος, θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν για την ελληνική κοινωνία. Οι Πράσινοι και η Δημοκρατική Αριστερά με μία σχέση συνεργασίας, που διεκδικούμε και πιστεύουμε, ξεπερνάει την ημερομηνία της 25ης Ιανουαρίου που είναι η ημερομηνία των εκλογών, πορευόμαστε. Ζητάμε την ψήφο του ελληνικού λαού, ζητάμε την εμπιστοσύνη του, διότι είμαστε η δύναμη που θέλει την αλλαγή, με σταθερότητα, με φερεγγυότητα, με ουσιαστικές λύσεις για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της χώρας», υποστήριξε ο κ. Κουβέλης.

Η "πράσινη" πλευρά

Από την πλευρά των «Πράσινων - Αλληλεγγύη», ο Νίκος Χρυσόγελος ανάφερε ότι το ψηφοδέλτιο είναι μια δημιουργική συνάντηση των χώρων της πολιτικής οικολογίας και της δημοκρατικής, ανανεωτικής αριστεράς, με σαφή προγραμματική συμφωνία. « Δεν είναι άθροισμα αλλά υπέρβαση των δυο κομματικών σχηματισμών. Προσβλέπει προς το μέλλον, μαθαίνοντας όμως και από τα λάθη του παρελθόντος. Εκ του αποτελέσματος κρινόμενη, η κυρίαρχη σήμερα πολιτική οδηγεί στην διάλυση της οικονομίας και του κοινωνικού ιστού. Επιδιώκουμε, λοιπόν, να αλλάξουμε τις πολιτικές και τον τρόπο που ασκείται η πολιτική, προς το συμφέρον της κοινωνίας, με σχέδιο και συμμετοχή της κοινωνίας», είπε ο κ. Χρυσόγελος .

Βασικοί άξονες της εκλογικής διακήρυξης είναι η:

Εναλλακτική πολιτική λύση, που να προσφέρει ελπίδα και λύσεις στα μεγάλα κοινωνικά, οικονομικά και οικολογικά προβλήματα,

Ουσιαστική πολιτική και κυβερνητική αλλαγή που θα προωθήσει σύγχρονες, κοινωνικά δίκαιες, ισορροπημένες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις κι ανατροπές, παράλληλα με τον οικολογικό μετασχηματισμό της οικονομίας και του μοντέλου παραγωγής - κατανάλωσης, στο πλαίσιο μιας νέας ισορροπημένης σχέσης ΕΕ-Ελλάδας.

Μετασχηματισμός του πολιτικού συστήματος και του μοντέλου διακυβέρνησης καθώς και ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων που επηρεάζουν τη ζωή τους

Πολιτική αλλαγή με ευθύνη και σταθερή ευρωπαϊκή πορεία καθώς και εφαρμογή λογικών και δίκαιων κοινωνικών πολιτικών είναι οι βασικές εκλογικές επιδιώξεις της συνεργασίας ΔΗΜΑΡ και Πράσινων Οικολόγων.

Ως εναλλακτικό σχέδιο προβάλλεται η ευρεία κοινωνική και πολιτική συνεννόηση, με στόχο τη διαμόρφωση ενός βιώσιμου μέλλοντος για τις σημερινές και τις μελλοντικές γενεές, ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης για όλους τους πολίτες, μείωση των κοινωνικών διακρίσεων, αντιμετώπιση του οικολογικού χρέους και της φτώχειας, βελτίωση της αποτελεσματικότητας της διοίκησης, εξάλειψη της διαφθοράς και της διαπλοκής, προώθηση νέων μοντέλων παραγωγής και κατανάλωσης.

Επικρίνεται τόσο η κυβέρνηση για την αδιέξοδη συντηρητική της πολιτική όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση για την εκμετάλλευση της κοινωνικής δυσαρέσκειας και το μοίρασμα υποσχέσεων με επαναφορά συντεχνιακών ρυθμίσεων και κρατικιστικών προτύπων.


Πηγή: newsit.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου