Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Τα πρόσωπα στα ψηφοδέλτια Επικρατείας


Επικεφαλής της ΝΔ ο πρύτανης του Καποδιστριακού Θ.Φορτσάκης - Στον ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης - Αλέκα Παπαρήγα, στο ΚΚΕ, Γιώργος Φλωρίδης στο ΠΑΣΟΚ, Τέρενς Κουίκ στους ΑΝΕΛ - Β.Βασιλικός στη ΔΗΜΑΡ - Ποιοι θα είναι υποψήφιοι με το Ποτάμι

Καλά κρυμμένα κρατούν τα χαρτιά τους τα δύο μεγαλύτερα κόμματα, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, σε ό,τι αφορά στους υποψήφιους βουλευτές Επικρατείας, οι οποίοι συγκροτούν τη «βιτρίνα» των κομματικών ψηφοδελτίων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Με την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων Επικρατείας σήμερα, θα ολοκληρωθεί η παρουσίαση του συνόλου των ψηφοδελτίων. Οι υποψήφιοι βουλευτές Επικρατείας δεν έχουν περιορισμό στις εμφανίσεις στα τηλεοπτικά δίκτυα και τα ραδιόφωνα, εξού και τα περισσότερα κόμματα θα συμπεριλάβουν σε αυτά τα ψηφοδέλτια τους εκπροσώπους Τύπου. Επιπλέον ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας σηματοδοτεί για τους αρχηγούς μια βασική πολιτική κατεύθυνση, ενώ τις περισσότερες φορές γίνεται προσπάθεια να είναι πρόσωπο αποδοχής και από άλλους χώρους. Για τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι την τελευταία στιγμή θα γίνονται συζητήσεις για τα ονόματα που πέφτουν στο τραπέζι των επιτελείων και έτσι αναμένονται πρόσωπα – έκπληξη και από τις δύο πλευρές, ασχέτως αν, τελικώς, θα καταλάβουν εκλόγιμη θέση.



Από τη Νέα Δημοκρατία έχει ήδη ανακοινωθεί το όνομα του πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρου Φορτσάκη, ενώ έχει γίνει γνωστό και αυτό του Βασίλη Οικονόμου, ο οποίος στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση το 2012 είχε εκλεγεί με τη Δημοκρατική Αριστερά. Πληροφορίες αναφέρουν πως ψηλά στη λίστα θα βρίσκονται οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, Δημήτρης Σταμάτης και Χρύσανθος Λαζαρίδης.

Στον ΣΥΡΙΖΑ η εικόνα είναι περισσότερο θολή, καθώς το μόνο βέβαιο όνομα είναι αυτό του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Πάνου Σκουρλέτη. Σύμφωνα με πηγές από την Κουμουνδούρου έχουν υπάρξει εισηγήσεις να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου ο καθηγητής Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει βρεθεί κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ. Επιπλέον έχει συζητηθεί ο καθηγητής Στάθης Κουβελάκης, η δημοσιογράφος Αγλαΐα Κυρίτση, ο επίσης δημοσιογράφος Στάθης Σταυρόπουλος, καθώς και τα ονόματα εκπροσώπων των ενόπλων δυνάμεων και της δικαιοσύνης.

Στο ΠΑΣΟΚ έχει ήδη ανακοινωθεί το όνομα του Γιώργου Φλωρίδη, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου. Πέραν αυτού αναμένεται να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο, ο Παναγιώτης Ρήγας, η Αφροδίτη αλ Σάλεχ και ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει ήδη καταλήξει στα ψηφοδέλτιο Επικρατείας, το οποίο αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα στην ομιλία του στη Λάρισα. Σε αυτό θα συμμετέχουν οι: Αλέξανδρος Μαλλιας, Θανάσης Σκόκος, Βασίλης Μαρκής, Στρατής Μουγιερ, Άννα Εφραιμίδου και Αναστασία Λαμπρία.

Σήμερα το μεσημέρι ανακοινώνεται το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού Πράσινοι-Δημοκρατική Αριστερά. Ο Φώτης Κουβέλης σε συνεργασία με τους συν-επικεφαλής των Πρασίνων έχουν καταλήξει στα ονόματα. Πρώτος στη λίστα θα είναι ο Βασίλης Βασιλικός – όπως έχει ήδη ανακοινωθεί – και ορισμένες από τις επόμενες θέσεις θα καταλάβουν οι: Σάκης Παπαθανασίου, Χρήστος Μαχαίρας, Θανάσης Θεοχαρόπουλος και Όλγα Θεοδωρικάκου. Στην τελευταία τιμητική θέση θα είναι ο Μιχάλης Σαμπατακάκης.

Στο ΚΚΕ επικεφαλής θα τεθεί η πρώην γγ του κόμματος Αλεκα Παπαρήγα και στους Ανεξάρτητους Έλληνες ο εκπρόσωπος Τύπου Τέρενς Κουίκ.



Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου