Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Φωτιές άναψε η δήλωση Τσίπρα για την έκδοση εντόκων γραμματίων


Για θράσος κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση, με αφορμή τον πόλεμο ανακοινώσεων με το υπουργείο Οικονομικών, σχετικά με την πληρωμή των ομολόγων που λήγουν τον Μάρτιο, μέσω της έκδοσης εντόκων γραμματίων.

Το υπουργείο Οικονομικών, με ανακοίνωσή του έσπευσε να απαντήσει στις σχετικές δηλώσεις που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι η έκδοση των εντόκων γραμματίων δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των δανειστών. Ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε, καταλογίζοντας στο υπουργείο Οικονομικών «πολιτική απρέπεια» και απόπειρα παρέμβασης στον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Αναγνώστου δήλωσε ότι η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών ενόχλησε τον κ. Τσίπρα «επειδή του γκρέμισε άλλο ένα ψέμα».
Ο κ. Αναγνώστου έκανε λόγο για θράσος του ΣΥΡΙΖΑ, «τέτοιο που ενώ γνωρίζει ότι όσα ισχυρίζεται απλά δεν γίνονται, επιμένει να τα εξαγγέλλει».
Με νεώτερη ανακοίνωσή-απάντηση στο γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι λαμβάνοντας υπόψη το θεσμικό βάρος των δηλώσεων του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, κρίθηκε σκόπιμο να επισημανθούν κάποια κρίσμα τεχνικά στοιχεία για το ζήτημα της έκδοση εντόκων γραμματίων για την εξυπηρέτηση των δανειακών υποχρεώσεων της χώρας.
«Ο κ. Χαρδούβελης λειτουργεί από την πρώτη ημέρα της θητείας του με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και αυτό ισχύει και κατά τη προεκλογική περίοδο. Δεν επέλεξε ούτε να εξωραϊσει καταστάσεις, ούτε να χαϊδέψει αυτιά» τονίζει χαρακτηριστικά, αποκλείοντας κάθε πρόθεση εμπλοκής στον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων.
Και συμπληρώνει ότι ο υπουργός Οικονομικών, «σταθερά διατυπώνει και τεκμηριώνει τις θέσεις του» υπενθυμίζοντας τις δηλώσεις του για την προστασία του χρηματοπιστωτικού συστήματος, όταν εξέφρασε δημοσίως την άποψη ότι οι μεγάλες πολιτικές δυνάμεις της χώρας επιθυμούν την Ελλάδα εντός της Ευρωζώνης (Συνέντευξη στο Βήμα 28/12/2014, συνέντευξη Wall Street Journal 9/1/2015).


Πηγή : ethnos.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου