Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021

Τσίπρας για λύπηση, στριμωγμένος, απαξιωμένος ζητάει εκλογές για το εσωτερικό του ακροατήριο



Οι δημοσκοπήσεις, η μία μετά την άλλη δείχνουν την πόρτα εξόδου από την αρχηγία του Αλέξη Τσίπρα. Η παγίωση της διαφοράς Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ σε διψήφιο ποσοστό, το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ να κινείται γύρω από το 20%, την πτώση του κ. Τσίπρα στα ποιοτικά χαρακτηριστικά και την άνοδο του Κινήματος Αλλαγής, δεν είναι απλά καμπανάκι, και η άρνηση του Τσίπρα να το χωνέψει θα βουλιάξει και άλλο τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όσοι και δεν ήταν πολύ, είδαν τον Αλέξη Τσίπρα στο κεντρικό δελτίο του Star, τον λυπήθηκαν στην προσπάθεια του να επιβιώσει πολιτικά.

Παθολογικός ψεύτης, διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, και κάνει φαιδρή αντιπολίτευση.

Στο γιατί ζήτησε εκλογές λέγοντας «κύριε Μητσοτάκη, προκηρύξτε εκλογές και φύγετε», δεν έδωσε κανένα πειστικό επιχείρημα, και αυτό δείχνει ότι είναι τόσο στριμωγμένος που κάνει σπαστικές κινήσεις απόγνωσης, μόνο για το εσωτερικό του ακροατήριο.

Το επιχείρημα ότι η κυβέρνηση πρέπει να φύγει γιατί με την παραμονή της στην εξουσία κινδυνεύουν η δημόσια υγεία και η κοινωνική συνοχή, δεν πείθει ούτε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί κανένας νοήμων Έλληνας πολίτης δεν θα ήθελε πρώτον τώρα εκλογές και δεύτερον ένα αποτυχημένο και επικίνδυνο Αλέξη Τσίπρα να παίζει με την εξουσία. Κανένας δεν θέλει ότι χτίστηκε αυτά τα δυόμιση χρόνια ,να τα διαλύσει ένας Αλέξης Τσίπρας, να απαξιωθεί πάλι η χώρα διεθνώς.

Η αθλιότητα του Τσίπρα, να συνεχίζει την τυμβωρυχία χρησιμοποιώντας την μελέτη Τσιόδρα - Λύτρα, για να κάνει αντιπολίτευση, δείχνει ότι είναι ένας αδίστακτος, αμετανόητος, λαοπλάνος.

«Αν ήσασταν εσείς κυβέρνηση, θα πέθαιναν λιγότεροι άνθρωποι; Γι’ αυτό ζητήσατε εκλογές;», ρωτήθηκε εκ νέου ο κ. Τσίπρας, αλλά πέταξε την μπάλα στην εξέδρα λέγοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί «επειδή είπε ότι είναι το ίδιο μέσα και έξω από τη ΜΕΘ». «Τι είναι αυτό που θα κάνατε διαφορετικά;», επέμεινε η Μάρα Ζαχαρέα, με τον κ. Τσίπρα να απαντά ότι «επί δύο χρόνια η συνειδητή πολιτική της κυβέρνησης ήταν αν μην επενδύσει στο ΕΣΥ». «Το δικό σας σχέδιο;», ρώτησε ξανά η δημοσιογράφος. «Θα ενισχύαμε ενεργά, και με δαπάνες και με προσωπικό, την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας», απάντησε, τουλάχιστον αμήχανα, ο κ. Τσίπρας. «Είναι ατύχημα για τη χώρα που έχουμε μια κυβέρνηση που δεν πιστεύει στο ΕΣΥ», συνέχισε χωρίς να έχουν βάσει και νόημα τα όσα λέει.

Εκεί που γέλασε ο κόσμος είναι όταν ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «Ο κ. Μητσοτάκης έχει χάσει την εμπιστοσύνη», κάτι φυσικά που δεν προκύπτει από πουθενά. «Αυτό δεν προκύπτει», σχολίασε και η κ. Ζαχαρέα, επικαλούμενη τις δημοσκοπήσεις και την άνοδο του ΚΙΝ.ΑΛ. «Ο κ. Μητσοτάκης έχει περισσότερο στο μυαλό του το τρίτο κόμμα, αντί το τέταρτο και το πέμπτο κύμα της πανδημίας», απάντησε ο  Τσίπρας, επιμένοντας ότι ο Μητσοτάκης είναι ανίκανος να διαχειριστεί την πανδημία και την ακρίβεια. Με λίγα λόγια ο Αλέξης Τσίπρας δεν θέλει να αντιμετωπίσει την αλήθεια και την πραγματικότητα, στο ταραγμένο του μυαλό πιστεύει αυτά που θέλει ο ίδιος να πιστεύει.

Πήρε θέση και πάλι υπέρ των αρνητών και των αντιεμβολιαστών λέγοντας «Ας μη τσουβαλιάζουμε τους πολίτες», απάντησε, πάντως, όταν ρωτήθηκε η άποψή του για τους «θεματοφύλακες» του άρθρου 120 του Συντάγματος, υποστηρίζοντας ότι οι πολίτες που δεν εμβολιάζονται το κάνουν λόγω ελλείμματος εμπιστοσύνης και διαφωνώντας με τον ορισμό «πανδημία των ανεμβολίαστων».

Δήλωσε επίσης ότι «Είμαστε υπέρ του καθολικού εμβολιασμού», και το δήλωσε αυτός που το κόμμα του δεν ψήφισε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών και δεν ψήφισε μια σειρά μέτρων προστασίας. 

Αρνούμενος να αντιληφθεί την παγκόσμια ενεργειακή κρίση, είπε «Σε συνθήκες Μνημονίου δεν αυξήσαμε ούτε ένα ευρώ το ρεύμα», λες και η κυβέρνηση Μητσοτάκη αύξησε το ρεύμα.

Με λίγα λόγια κάποιος μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να πείσει τον Αλέξη Τσίπρα ότι είναι απαξιωμένος και τελειωμένος πολιτικά, δεν χρειάζεται να δίνει συνεντεύξεις γιατί απαξιώνεται περισσότερο στα μάτια των πολιτών.


Κ.Β.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου