Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023

Αλλοδαπός ο δολοφόνος της τράνς και «Tο όνομά της ήταν Άννα» δεν εξυπηρετεί πλέον το αφήγημα

 



Έντονες αντιδράσεις από την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, αλλά και ακροαριστερές οργανώσεις είχαν ξεσπάσει μετά την άγρια δολοφονία της 45χρονης τρανς κουβανικής καταγωγής Άννας Ιβάνκοβα, σε διαμέρισμα στην οδό Φυλής, στον Άγιο Παντελεήμονα.

Οι ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και ακροαριστεροί επιλεκτικά ανθρωπιστές καλούσαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το τρανσφοβικό έγκλημα στην πλατεία Αγίου Παντελεήμονα στις 20:00.

«Το όνομά της ήταν Αννα, και ήταν γυναίκα, τρανς, μαύρη και προσφύγισσα από την Κούβα. Η Άννα ήταν χορεύτρια και περφόρμερ, (πρώην) σεξεργάτρια και ενεργό μέλος της κοινότητας. Η Άννα δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι της» αναφέρει μεταξύ άλλων η κοινή ανακοίνωση των ΛΟΑΤΚΙ και ακροαριστερών οργανώσεων.

Τα συνθήματα πολλά, "γυναικοκτονία" αγώνες για της μετανάστριες, "Οργή και λύσσα", πατριαρχεία και άλλα πολλά ακροαριστερά που εξυπηρετούσαν το αφήγημα για μια διαμαρτυρία που δεν τους βγήκε όμως, γιατί ούτε ρατσισμός υπήρχε, ούτε γυναικοκτονία υπήρχε. Ένας στυγνός λαθρομετανάστης δολοφόνος υπήρχε που πήρε την ζωή της τράνς για να την ληστέψει.

Άλλωστε είναι γνωστοί για τις δολοφονίες τους Μπαγκλαντεσιανοί και Πακιστανοί λαθρομετανάστες. Έτσι λοιπόν μετά την ανακοίνωση του δολοφόνου, ούτε Οργή, ούτε Λύσσα υπάρχει, αντίθετα σιωπητήριο και ακυρώστε τις πορείες, μας χάλασαν το αφήγημα. 









0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου