Με βάση τις θέσεις που εξέφρασαν τα κόμματα, τη ρύθμιση που αίρει τους περιορισμούς που θεσπίστηκαν το 2019, στηρίζουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Σπαρτιάτες, Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας.
Απομονωμένοι και οπισθοδρομικοί ο ΣΥΡΙΖΑ όπως πάντα, το ΚΚΕ όπως πάντα και η Ελληνική Λύση όπως πάντα.
Ενστάσεις, που έφτασαν μάλιστα μέχρι και στο σημείο να γίνεται φαιδρά λόγος για αλλοίωση του δημοκρατικού πολιτεύματος, εξέφρασαν ο ΣΥΡΙΖΑ -που απέφυγε να δηλώσει πως καταψηφίζει- και το ΚΚΕ.
Η Ελληνική Λύση δήλωσε δήθεν επιφύλαξη και ζήτησε να δοθεί χρόνος για να δοκιμαστεί περισσότερο το ισχύον καθεστώς με τους περιορισμούς.
Με βάση τους συσχετισμούς, το νομοσχέδιο μπορεί να λάβει στην Ολομέλεια ακόμα και 220 ψήφους.
Κεραμέως: Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τις παρατάξεις -Πρόκειται για ιστορική συναίνεση
«Έχουν ταχθεί θετικά 5 κόμματα που αριθμούν 220 βουλευτές. Με βάση την εκπεφρασμένη βούληση των κομμάτων, φαίνεται να διαμορφώνεται η πλειοψηφία 200 βουλευτών. Είναι ιστορική μέρα για την Ελλάδα. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τις παρατάξεις. Πρόκειται για ιστορική συναίνεση», είπε η Νίκη Κεραμέως.
Ο ΣΥΡΙΖΑ που παραμένει φαιδρός, γελοίος και αμετανόητος προειδοποίησε περί «κινδύνου για τη Δημοκρατία»
Ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος εξέφρασε επιφυλάξεις από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, προειδοποίησε περί «κινδύνου για τη Δημοκρατία» και εκτίμησε πως, λόγω του ότι το δικαίωμα στην ιθαγένεια δίνεται βάσει καταγωγής, υπάρχει κίνδυνος αλόγιστης χρήσης της νέας ρύθμισης.
Ο Γιάννης Γκιόκας, από το ΚΚΕ, να είχαμε να λέγαμε, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως καταργεί κάθε κριτήριο από αυτά που είχαν τεθεί το 2021.
«Η κυβέρνηση βάζει το μαχαίρι στον λαιμό στα κόμματα, να ψηφίσουν μια ρύθμιση που πάσχει, και μεταβάλλει την εκλογική διαδικασία και είναι αβέβαιο πότε θα πρέπει να τροποποιηθεί» είπε ο Παύλος Σαράκης από την Ελληνική Λύση, και δήλωσε επιφύλαξη.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου