Τρίτη 12 Μαρτίου 2024

Η παλιά Κωνσταντοπούλου επέστρεψε και έκανε μπάχαλο την επιτροπή για το έγκλημα των Τεμπών

 


Με τις ψήφους της πλειοψηφίας (16) εγκρίθηκε το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που διερευνά τις συνθήκες του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Όπως αναμενόταν, τα κόμματα δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν σε κοινό πόρισμα γεγονός που οδήγησε σε ψηφοφορία και υιοθέτηση των προτάσεων της ΝΔ. 

Η τελευταία συνεδρίαση στιγματίστηκε από την παλιά Ζωή Κωνσταντοπούλου, που πραγματικά μας είχε κάνει εντύπωση που την έκρυβε τόσο καιρό.

Η επιλογή της Ζωής Κωνσταντοπούλου να παραστεί στις εργασίες και να ζητήσει το λόγο, καταθέτοντας αίτημα εξαίρεσης του προεδρείου της εξεταστικής, έκανε μπάχαλο την επιτροπή εκνευρίζοντας τους πάντες.

Οι εργασίες διακόπηκαν τρεις φορές και μετά από καθυστέρηση 3 ωρών συνεχίστηκαν στην αίθουσα της Ολομέλειας, με προφανή σκοπό να δοθεί η δυνατότητα στους βουλευτές να τοποθετηθούν χωρίς να εμποδίζονται από τις φωνές εκτός μικροφώνου της κ. Κωνσταντοπούλου. 

Παρόλα αυτά  η κυρία Κωνσταντοπούλου συνέχιζε να φωνάζει σε κάθε ευκαιρία και μην καταλαβαίνοντας τίποτα.

Κάποια στιγμή μάλιστα, σχολίασε τον πρόεδρο της εξεταστικής, Δημήτρη Μαρκόπουλο, λέγοντας «δεν μπορείτε να μιλάτε, έχω ζητήσει την εξαίρεση σας». «Μίλησε κανείς;», απάντησε άμεσα ο κ. Μαρκόπουλος, κάνοντας πως δεν βλέπει τη συνάδελφο του.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία,  κ. Κωνσταντοπούλου πήρε ξανά μπροστά και αντέδρασε έντονα όταν ο βουλευτής της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης έστρεψε τα βέλη του σε αυτή. «Ντροπή είναι να επιλέγεις τους νεκρούς και να κάνεις καριέρα στο όνομα κάποιων εξ’ αυτών, η τυμβωρυχία και όχι η προσπάθεια των 16 μελών της ΝΔ στην επιτροπή για να αποκαλυφθεί η αλήθεια», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής με την κ. Κωνσταντοπούλου να φωνάζει εκτός μικροφώνου «η παράταξη σας είναι συνένοχη».

«Μετά τις απειλές, υπήρξε απαράδεκτη επίθεση στη γραμματεία της επιτροπής. Απειλές, τρομοκρατία και εκβιασμούς δεν δεχόμαστε», απάντησε ο πρόεδρος, Δημήτρης Μαρκόπουλος και πρόσθεσε: «αίτηση εξαίρεσης είπα, δεν συμπεριλαμβάνεται πουθενά στο κανονισμό της Βουλής.Αφήστε τους χουλιγκανισμούς, δεν είναι γήπεδο εδώ! Δεν βρίσκεστε στο πέταλο θύρας ομάδας».

Ο κ. Μαρκόπουλος δήλωσε πως η επιτροπή έχει κάθε δικαίωμα να προβεί σε οποιαδήποτε περαιτέρω νομική ενέργεια, αφήνοντας να εννοηθεί πως το επεισόδιο θα έχει συνέχεια.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου