Τρίτη 12 Μαρτίου 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης: Άλλα ρωτάμε τον Κασσελάκη για τα αστακοκάραβα και άλλα απαντάει


 

Νέα κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη μετά τις αποκαλύψεις για τα αστακοκάραβα άσκησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί της Τρίτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, τονίζοντας ότι «άλλα τον ρωτάμε και άλλα απαντάει». Παράλληλα τόνισε ότι πάει πολύ να κουνάει ο ΣΥΡΙΖΑ το δάχτυλο για θέματα δικαίου μετά τις αποκαλύψεις Κοντονή και το mea culpa Τσίπρα για την υπόθεση Novartis.

Για τα αστακοκάραβα Κασσελάκη

«Έκανα μια ομιλία 50 λεπτά, μίλησα για τον κ. Κασσελάκη μισό λεπτό. Ομιλώ και ως παθών: το 2016 ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε έναν νόμο που δεν επέτρεπε σε πολιτικά πρόσωπα και συζύγους να έχουν επιχειρηματική δραστηριότητα εκτός Ελλάδος. Ένας νόμος που δεν είχε λογική. Έγινε για συγκεκριμένους λόγους. Ο ΣΥΡΙΖΑ στοχοποίησε εμένα και τη σύζυγό μου. Προσαρμοστήκαμε εντελώς και ο νόμος ισχύει ακόμα. Μην μας κουνάει, λοιπόν, το δάχτυλο. Δεν μας ενδιαφέρει πώς απέκτησε αστακοκάραβα. Ούτε θέτει κανείς θέμα φοροδιαφυγής. Άλλα τον ρωτάμε και άλλα απαντάει» είπε για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Να μας κουνάει ο ΣΥΡΙΖΑ το δάχτυλο για θέματα δικαίου, όταν μίλησε ο κ. Κοντονής για παραϋπουργείο και ο Τσίπρας για mea culpa αφού κρέμασε στα μανταλάκια πολιτικούς αντιπάλους, πάει πολύ» συμπλήρωσε και πρόσθεσε ότι «εμείς ψηφίσαμε τον νέο ποινικό κώδικα που επιταχύνει τη διαδικασία των δικών. Αυτό πρέπει να μας απασχολεί και αυτό θα ήταν πιο ουσιαστικό από το να αναλωνόμαστε σε άλλα ζητήματα».

«Οι πολιτικοί αρχηγοί δεν θα κριθούν από αυτά. Ξέρω ότι εμείς έχουμε πολιτική πρόταση. Αυτή τη στιγμή υπάρχει αντιπολίτευση. Ας είμαστε σοβαροί, είναι αδιανόητο να λέγεται ότι πρότεινα κυβερνητική θέση στον Κασσελάκη. Η μεγαλύτερη σαχλαμάρα που έχω ακούσει ποτέ μου. Δεν ξέρω τι σκεφτόταν όταν το είπε» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός ο οποίος αφού σημείωσε ότι «η πολιτική αντιπαράθεση βρίσκεται στη Βουλή και είναι ζήτημα όταν λείπει από εκεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης» επισήμανε ότι «αισθάνομαι αντιπολίτευση από τα προβλήματα αλλά κανείς δεν μπορεί να μας κατηγορήσει ότι είμαστε απόντες».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου