Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Ένας επιχειρηματίας και ένας απόστρατος της Αεροπορίας οι νεκροί από την πτώση μονοκινητηρίου



Από την πτώση μονοκινητήριου αεροσκάφους τύπου Piper στο Σκάλωμα Φωκίδας, σκοτώθηκαν ο 60χρονος πατρινός επιχειρηματίας Δημοσθένης Σεραφειμίδης, γεννημένος στην Θεσσαλονίκη το 1957. Σπούδασε Ηλεκτρονικός - Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, εργάστηκε στην ΕΒΟ Αιγίου επί 12ετία. Από το 1992 ήταν μέτοχος και για ένα διάστημα διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Θύρατρον ΑΕ». Ήταν μέλος του ΔΣ του ΣΕΒ Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδος και υποψήφιος με το συνδυασμό του Πλάτωνα Μαρλαφέκα στο Επιμελητήριο Αχαΐας.

Και ο 55χρονος απόστρατος σμήναρχος της Πολεμικής Αεροπορίας Τάσος Σταματάκης, , ο οποίος είχε υπηρετήσει στην 338η Μοίρα των αεροσκαφών Φάντομ στην Ανδραβίδα και ήταν κάτοικος Ρίου.



Οι δύο άτυχοι άνδρες είχαν ξεκινήσει αργά το πρωί την πτήση τους από το αεροδρόμιο Μεσολογγίου με προορισμό το αεροδρόμιο της λίμνης Κωπαΐδας, μαζί με ένα ακόμα αεροσκάφος. Κατά την επιστροφή τους, στις 4 περίπου το απόγευμα, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, το αεροσκάφος Piper των δύο άτυχων ανδρών, κατέπεσε στην περιοχή Σκάλωμα.


Σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες, το αεροσκάφος επιχείρησε αναγκαστική προσγείωση, γι΄αυτό και βρέθηκε επί της ΕΟ Ναυπάκτου - Ιτέας. Η προσγείωση δεν ήταν ομαλή καθώς το αεροσκάφος κατέληξε στο πρανές του δρόμου.


Επί τόπου έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 12 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα καθώς και ασθενοφόρο το ΕΚΑΒ, ωστόσο φθάνοντας στο σημείο του δυστυχήματος, εντόπισαν νεκρό τον έναν άνδρα, ενώ κατά τη μεταφορά του στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου, και ο δεύτερος άνδρας που επέβαινε στο αεροπλάνο, άφησε την τελευταία του πνοή.

Βίντεο του nafpaktianews.gr από το σημείο του αεροπορικού δυστυχήματος






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου