Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023

ΑLCO : 6,9 η διαφορά της Ν.Δ. από τον ΣΥΡΙΖΑ - Πέφτει σε μονοψήφια νούμερα το ΠΑΣΟΚ

 



Η δημοσκόπηση της ΑLCO δημοσιοποιήθηκε από το κεντρικό δελτίο του ALPHA. Η διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων είναι στις 6,9 μονάδες με αναγωγή επί των εγκύρων, την ίδια ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης διευρύνει στις δέκα μονάδες το προβάδισμα του έναντι του Αλέξη Τσίπρα.

Το ΠΑΣΟΚ υποχωρεί για πρώτη φορά μετά την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη σε μονοψήφιο ποσοστό, καθώς φθάνει στο 9,9% το οποίο στην αναγωγή επί των εγκύρων ανεβαίνει στο 10,7%, ενώ στο ερώτημα για τον πολιτικό αρχηγό που εμπιστεύονται οι πολίτες για πρωθυπουργό, ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει μόλις 7%. 

Ένας στους πέντε ψηφοφόρους δηλώνει ότι θα ψηφίσει άλλο κόμμα σε σχέση με το 2019, ενώ το 47% των ψηφοφόρων αναφέρει ότι θα ψηφίσει το «λιγότερο κακό» κόμμα και το 41% ότι θα επιλέξει αυτό που θεωρεί καλύτερο.

Το 62% των ψηφοφόρων της ΝΔ λέει ότι θα την ψηφίσουν ως «το καλύτερο κόμμα», κάτι που ισχύει για το 44% όσων επιλέγουν τον ΣΥΡΙΖΑ και το 23% όσων προτίθενται να ψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ.

Βασικό κριτήριο της ψήφου παραμένει η οικονομία και η ακρίβεια, το 28% απάντησε «η οικονομία», το 24% η στήριξη με μέτρα για την ακρίβεια. Αντιστοίχως, το 13% εστίασε στην διαφθορά, το 11% στα εθνικά θέματα και μόλις το 9% μίλησε για την ιδεολογία του κόμματος και το πρόσωπο του αρχηγού.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου