Τρίτη 26 Ιουλίου 2022

Μητσοτάκης: Διπλασιάζουμε τα κονδύλια και τους δικαιούχους του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους»


 

Τον διπλασιασμό της χρηματοδότησης και των δικαιούχων του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους 2022», ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στην Πρέβεζα. Ανέφερε σχετικά:

Έχω απόλυτη ενσυναίσθηση ότι υπάρχουν σήμερα συμπολίτες μας που έχουν δυσκολία να περάσουν έστω και λίγες μέρες διακοπές. Για αυτό πήρα την απόφαση να διπλασιάσουμε το κονδύλι για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους».

Θα δώσουμε ακόμη 30 εκατομμύρια ευρώ, έτσι ώστε ακόμη 200.000 συμπολίτες μας να κάνουν χρήση αυτών των κονδυλίων και έστω και λίγες μέρες διακοπές, γεγονός που θα συμβάλλει και στην  επέκταση της  τουριστικής περιόδου. Αυτό αποτυπώνει συνολικά και τις προτεραιότητες μιας Κυβέρνησης η οποία στρέφει πάντα το βλέμμα της στους πιο αδύναμους.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2022» προβλέπει την παροχή άυλης ψηφιακής κάρτας για την επιδότηση δαπανών σε ξενοδοχεία και καταλύματα. Έχει αξία 150 ευρώ για κάθε δικαιούχο και 200 ευρώ για ΑμεΑ με αναπηρία άνω του 67%,  και μπορεί να χρησιμοποιηθεί έως τα τέλη Ιουνίου του 2023.


Το κόστος του αρχικού προγράμματος ανερχόταν στα 31 εκατ. ευρώ, στα οποία προστίθενται τώρα άλλα 30  έτσι ώστε  οι συνολικοί δικαιούχοι, για το τρέχον έτος, να φτάσουν στις 400.000.

Τα νέα vouchers θα μπορούν να εξαργυρωθούν από τους δικαιούχους από τα μέσα Σεπτεμβρίου, μέχρι και τον Ιούνιο του 2023. Αφορούν συμπολίτες μας, που έχουν ήδη υποβάλει αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα vouchers.gov.gr, η οποία έκλεισε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 21 Ιουνίου και δεν θα έχουν αναδειχθεί δικαιούχοι στην ηλεκτρονική κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί, μέχρι τις αρχές επόμενης εβδομάδας, για τη διάθεση των πρώτων 200.000 ψηφιακών επιταγών.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου