Τρίτη 26 Ιουλίου 2022

Η λάθος συνδεσμολογία της εκρηκτικής ύλης από αντιεξουσιαστές τρομοκράτες γλίτωσαν τα χειρότερα

 



Επαναλαμβάνουμε ότι η δικαιοσύνη έχει στοχοποιηθεί, από αριστερούς, ακροαριστερούς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα να γίνει στόχος ακροαριστερών κακοποιών. 

Ευτυχώς ένα λάθος στη συνδεσμολογία απέτρεψε το μεγάλο χτύπημα τα ξημερώματα της Κυριακής στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, από εκρηκτικά που πήγαν να πυροδοτήσουν σύντροφοι αντιεξουσιαστές που θέλουν να γίνουν τρομοκράτες, και εκτελούν εντολές συγκεκριμένων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου, η έκρηξη του μηχανισμού, που είχε τοποθετηθεί τα ξημερώματα της Κυριακής στα δικαστήρια, απετράπη επειδή υπήρχε λάθος στην συνδεσμολογία.

Μάλιστα, ο Ελεύθερος Τύπος αναφέρει ότι λόγω του λάθους απετράπη μακελειό.

Την υπόθεση έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, που μαζί με την Κρατική Ασφάλεια επιχειρούν να βάλουν «φρένο» σε μια ενδεχόμενη τρομοκρατική αναβάθμιση των ενεργειών «αλληλεγγύης» στο αίτημα αποφυλάκισης του απεργού πείνας, «τοξοβόλου» Γιάννη Μιχαηλίδη.

Όπως διαπιστώθηκε, από την ενεργοποίηση είχε σκάσει μόνο ο πυροκροτητής, ενώ δεν είχε προκληθεί έκρηξη λόγω λάθους συνδεσμολογίας. Το καμένο σακίδιο και τα υπολείμματα του μηχανισμού έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για διερεύνηση.

Οι αξιωματικοί που ερευνούν το περιστατικό διακρίνουν ομοιότητες με την επίθεση με μασούρι δυναμίτιδας που είχε σημειωθεί τα ξημερώματα της 6ης Ιουλίου στη ΔΟΥ Αμαρουσίου. Την ευθύνη είχαν αναλάβει οι αυτοαποκαλούμενοι «Εμπρακτα Αλληλέγγυοι Αναρχικοί» με κείμενο που δημοσίευσαν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Μάλιστα, τα μέλη της αναρχικής ομάδας ανέφεραν στην ανάρτησή τους ότι χρησιμοποίησαν δύο κιλά εκρηκτικής ύλης.

Παράλληλα, όπως σημειώνουν αρμόδια στελέχη της Ασφάλειας, οι άγνωστοι δράστες για πρώτη φορά προχώρησαν σε προειδοποιητικό τηλεφώνημα πριν την επίθεση, κάτι που δεν είχε συμβεί σε αντίστοιχες πρόσφατες ενέργειες από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Μάλιστα, όπως τονίζουν, είναι αξιοσημείωτο ότι ο ένας δράστης τοποθέτησε και ενεργοποίησε το μηχανισμό και ένας δεύτερος ανέλαβε τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου