Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Από ένα σύνολο 774.000 ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ μόνο οι 170.000 δεν έχουν οφειλές



Από ένα σύνολο 774.000 ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ μόνο οι 170.000 δεν έχουν οφειλές και οι υπόλοιποι 604.000 διαχωρίζονται σε 379.000 ενεργούς οφειλέτες και σε περίπου 225.000 ανενεργούς. Λαμβάνοντας υπ' όψιν ότι οι συνταξιούχοι του Ταμείου είναι 343.000, η ασφαλιστική σχέση 2:1 (2 εργαζόμενοι προς 1 συνταξιούχο) είναι πλασματική.
Με βάση αυτά τα νούμερα, που ανέφερε σήμερα σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), Βασίλης Κορκίδης, δηλώνει ανήσυχος για το θέμα των αναδρομικών εισφορών στον ΟΑΕΕ. Για την επίλυση του προβλήματος αυτού, που διογκώνεται συνεχώς και συντελεί στα «λουκέτα» των επιχειρήσεων, όπως είπε, πρέπει όλοι μαζί, φορείς και πολιτεία, να αναζητήσουν δομικές αλλαγές στη λειτουργία του ΟΑΕΕ, ισότιμα και οριζόντια για όλους τους ασφαλισμένους.

Ο ίδιος ανέφερε: «Έχοντας κατά νου αυτή την πραγματικότητα και το γεγονός ότι ο ΟΑΕΕ έχει ήδη απορροφήσει το 106% της ετήσιας επιχορήγησής του, η ΕΣΕΕ προτείνει προς τον υπουργό Εργασίας μία ρηξικέλευθη πρόταση, η οποία απαιτεί και μία γενναία πολιτική απόφαση, που θα προβλέπει οριζόντια μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΑΕΕ, με αντίστοιχη ανταπόδοση στον υπολογισμό των νέων συνταξιοδοτικών παροχών, αλλά χωρίς εκπτώσεις στη ποιότητα των παρεχόμενων ιατροφαρμακευτικών υπηρεσιών. Η μείωση των εισφορών πρέπει να έχει αναδρομική ισχύ για όλους τους οφειλέτες, που θα ανατρέχει στην αρχή της οφειλής. Ταυτόχρονα, είναι βέβαιο ότι θα βελτιώσει θεαματικά τις ετήσιες εισροές του ΟΑΕΕ εξασφαλίζοντας τους συνταξιούχους στην αρχή της αλληλεγγύης των γενεών και παράλληλα, θα απαλλάξει από δυσάρεστες συνέπειες ασφαλισμένους και θα ενεργοποιήσει "ανασφάλιστους" οφειλέτες του Ταμείου».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, newsit.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου