Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Ωμός Ευρωπαϊκός εκβιασμός για την ελληνική έξοδο από το Μνημόνιο



Να κάνετε ότι ζητάει η τρόικα και να δεχτείτε τους όρους για την πιστωτική γραμμή πριν το τέλος του 2014 αλλιώς ξεχάστε την έξοδο από το Μνημόνιο και την εκταμίευση των δόσεων, είναι το μήνυμα που στέλνει στην Ελλάδα ο Κλάους Ρέγκλινγκ.
Ορόσημο για την Ελλάδα το τέλος του 2014 δηλώνει ο επικεφαλής του ΕΜΣ, Κλάους Ρέγκλινγκ
Η διευθέτηση που προωθεί για την Ελλάδα το Eurogroup -με την παροχή από τον Eυρωπαϊκό Mηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ)- ενός προληπτικού πιστωτικού πλέγματος προστασίας από ενδεχόμενες αρνητικές διαθέσεις των αγορών το 2015- περνά μέσα από την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, δηλώνει ο επικεφαλής του ΕΜΣ , Κλάους Ρέγκλινγκ.
Διαφορετικά είπε θα πρέπει να επιστραφούν τα αδιάθετα ποσά του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ενώ δεν θα εκταμιευτεί και η δόση 1,8 δισ. ευρώ από τον EFSF
Σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Πολίτης» ο κ. Ρέγκλινγκ θέτει το χρονοδιάγραμμα: «Αν όχι στο επόμενο Eurogroup, της 8ης Δεκεμβρίου, οπωσδήποτε μέχρι το τέλος του χρόνου θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία», δήλωσε.
Διαφορετικά, είπε, θα πρέπει να επιστραφούν τα αδιάθετα ποσά του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ενώ δεν θα εκταμιευτεί και η δόση 1,8 δισ. ευρώ από τον EFSF. Σχολιάζοντας το θετικό σενάριο της επίτευξης συμφωνίας αναφέρει ότι «θα βελτιώσει σημαντικά τη ψυχολογία της αγοράς προς την Ελλάδα και θα ανοίξει το δρόμο για μια σταθερή και βιώσιμη ανάκαμψη».


Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου