Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που εκμεταλλευόταν αλλοδαπές γυναίκες μέσω εικονικών γάμων για την νομιμοποίηση της παραμονής τους στη Χώρα μας.



Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που προέβαινε στη γενετήσια εκμετάλλευση αλλοδαπών γυναικών μέσω νυχτερινών κέντρων διασκέδασης και στη νομιμοποίηση της παραμονής τους στη Χώρα μας, μέσω εικονικών γάμων

Συνελήφθησαν επτά (7) άτομα, μέλη της σπείρας και κατηγορούνται επιπλέον δέκα (10) άτομα

Κατασχέθηκε πλήθος εγγράφων σχετικών με εικονικά σύμφωνα συμβίωσης, δικαιολογητικά για την έκδοση αδειών παραμονής και αποδείξεις μεταφοράς χρημάτων στο εξωτερικό καθώς και το χρηματικό ποσό των -1.530- ευρώ

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κύκλωμα που δραστηριοποιούνταν τόσο στη γενετήσια εκμετάλλευση αλλοδαπών γυναικών, κυρίως υπηκόων Ουκρανίας, σε κέντρα διασκέδασης όσο και στη νομιμοποίηση της παραμονής τους στην Ελλάδα, μέσω της σύναψης εικονικών συμφώνων συμβίωσης.

Συνελήφθησαν μετά από οργανωμένη επιχείρηση σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, πρώτες πρωινές ώρες της 29-4-2017, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, επτά (7) άτομα, εκ των οποίων πέντε (5) ημεδαποί ηλικίας από 41 έως 51 ετών και δύο (2) γυναίκες υπήκοοι Ουκρανίας. Κατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση είναι επιπλέον δέκα (10) άτομα, εκ των οποίων επτά (7) ημεδαποί, μία (1) ημεδαπή και δύο (2) αλλοδαπές υπήκοοι Ουκρανίας.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της μαστροπείας, της διευκόλυνσης ακολασίας άλλων και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης καθώς και για παράβαση των νόμων περί αλλοδαπών και περί εκδιδόμενων προσώπων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, αρχηγικό μέλος της οργάνωσης ήταν ένας 44χρονος ημεδαπός, ο οποίος ήταν επιφορτισμένος με τον εντοπισμό των γυναικών από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Πιο συγκεκριμένα, στρατολογούσε κυρίως υπηκόους Ουκρανίας οι οποίες βρίσκονταν σε κακή οικονομική κατάσταση και εκμεταλλευόμενος την ευάλωτη θέση τους τις έπειθε να τις μεταφέρει στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια, τις εγκαθιστούσε σε διαμερίσματα της Αττικής και φρόντιζε να τις νομιμοποιεί συνάπτοντας εικονικά σύμφωνα συμβίωσης. Ακολούθως, με τη συνδρομή των υπόλοιπων μελών του κυκλώματος, προέβαιναν στη γενετήσια εκμετάλλευση τους, υποχρεώνοντας αυτές να επιδίδονται σε ασελγείς πράξεις με πελάτες νυχτερινών κέντρων διασκέδασης, τα οποία διαχειρίζονταν οι ίδιοι.

Επιπλέον, ο 44χρονος παραλάμβανε χρηματικά ποσά τόσο από τα έσοδα της γενετήσιας εκμετάλλευσης των γυναικών όσο και από την "τακτοποίηση" των ταξιδιωτικών τους εγγράφων.

Περαιτέρω, για την νομιμοποίηση της παραμονής των γυναικών στην Ελλάδα, τα μέλη εντόπιζαν επ’ αμοιβή άτομα με τα οποία προέβαιναν στην σύναψη των εικονικών συμφώνων συμβίωσης.

Από τις κατ’ οίκον έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Το χρηματικό ποσό των -1.530- ευρώ
Ένα (1) αυτοκίνητο
Ένα (1) κινητό τηλέφωνο
Μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης
Πλήθος εγγράφων σχετικών με τα σύμφωνα συμβίωσης καθώς τις άδεις διαμονής
Αποδείξεις μεταφοράς χρημάτων στην Ουκρανία

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου