Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Δύο νεκροί στην καταστροφική πυρκαγιά που καίει απο εχθές στην Κύπρο



Απεβίωσε και δεύτερος δασοπυροσβέστης, ο Μάριος Αριστοτέλους, 44 χρόνων, ο οποίος είχε τραυματιστεί χθες από ανατροπή του οχήματος στο οποίο επέβαινε με άλλους δύο συναδέλφους του. Από το ίδιο δυστύχημα είχε χάσει τη ζωή του και ο δασοπυροσβέστης Ανδρέας Σοφοκλέους, 49 χρόνων, πατέρας πέντε παιδιών.

Το Γραφείου Τύπου της Αστυνομίας δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι η φωτιά στην περιοχή Σολέας παραμένει ανεξέλεγκτη και απειλεί την περιοχή της Ασίνου, υπό ύφεση βρίσκονται κάποια από τα μέτωπα της πυρκαγιάς, η οποία καίει για τρίτη ημέρα συνεχίζει το καταστροφικό της έργο.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Τμήματος Δασών, Ανδρέας Χρίστου, δήλωσε στο ΡΙΚ ότι στην περιοχή της πυρκαγιάς επικρατεί άπνοια, γεγονός το οποίο διευκολύνει το έργο της πυρόσβεσης.

Το κύριο μέτωπο της φωτιάς εκτείνεται από τους πρόποδες του βουνού της κοινότητας Κούρδαλι προς τα Σπήλια και στην περιοχή "Ροτσιά" στο δάσος "Αδελφοί".

Η πυρκαγιά είναι η χειρότερη στα χρονικά της Κυπριακής Δημοκρατίας, έχει μέχρι στιγμής αποτεφρώσει περίπου 15 τετραγωνικά χιλιόμετρα πευκοδάσους, προκαλώντας τεράστια οικολογική καταστροφή.



Πηγή : ΡΙΚ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου