Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει και ο Δραγασάκης μιλάει για νέα ανακεφαλαιοποίηση από τις τράπεζες



«Αν δεν γίνει κάτι με τα κόκκινα δάνεια μπορεί να οδηγήσουμε τις τράπεζες να απαιτήσουν νέα κεφάλαια και αυτά να κληθεί να τα βάλει πάλι ο Έλληνες φορολογούμενος», δήλωσε ο κ. Δραγασάκης.

Η ομολογία Δραγασάκη επιβεβαιώνει το γεγονός ότι η ελληνική οικονομία παραμένει εξαιρετικά εύθραυστη, παρά τους διαρκείς πανηγυρισμούς της κυβέρνησης Τσίπρα για τη δήθεν «αλλαγή σελίδας», μετά και την έξοδο της χώρας μας από τα Μνημόνια τον περασμένο Αύγουστο.

Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών συνεπάγεται παρά μόνον άσχημες ειδήσεις για τους Έλληνες πολίτες και την ελληνική οικονομία και αυτό δείχνει ότι όσο παραμένει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μείνει τίποτα όρθιο.

Η αναζήτηση νέων κεφαλαίων προϋποθέτει αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου. Εάν αναλογιστεί ότι Έλληνες και ξένοι επενδυτές είναι φύσει και θέσει αδύνατο να δώσουν και άλλα χρήματα, δεδομένου ότι έχουν χάσει αρκετά χρήματα στο πρόσφατο παρελθόν, τότε θα πρέπει να γίνει άμεσα ρευστοποίηση ομολόγων και περιουσιακών στοιχείων.

Έτσι λοιπόν οι Έλληνες φορολογούμενοι θα πληρώσουν την ανακεφαλαιοποίηση, τότε αυτό ίσως να σημάνει ακόμη και ενδεχόμενη κρατικοποίηση των τραπεζών και το ξέσπασμα μιας νέας οικονομικής κρίσης, με απρόβλεπτες συνέπειες για τη χώρα.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου