Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

ΗΠΑ: Aντιμέτωπος με τη θανατική ποινή ο μακελάρης της Φλόριντα



Αντιμέτωπος με την εσχάτη των ποινών βρίσκεται ο 19χρονος Νίκολας Κρουζ, ο οποίος πριν από ένα μήνα εισέβαλε στο Λύκειο του Πάρκλαντ της Φλόριντα και σκότωσε με το όπλο του 17 ανθρώπους, μαθητές και μέλη του προσωπικού του σχολείου. Υπήρξε το πιο πολύνεκρο μακελειό σε σχολείο στις ΗΠΑ από το 2012.

Συγκεκριμένα, οι εισαγγελικές αρχές της Φλόριντας γνωστοποίησαν σήμερα ότι προτίθενται να ζητήσουν την επιβολή της θανατικής ποινής σε βάρος του Κρουζ, ο οποίος αναμένεται να εμφανιστεί αύριο ενώπιον του δικαστηρίου, όπου θα απαγγελθεί επισήμως το σε βάρος του κατηγορητήρι (17 ανθρωποκτονίες από πρόθεση).

Οι δικηγόροι του 19χρονου του ανέφεραν ότι ο Κρουζ θα αποδεχθεί την ενοχή του, με σκοπό να αποφύγει τη θανατική ποινή. Σε θεωρητικό επίπεδο, είναι πιθανό το ενδεχόμενο μιας επαναδιαπραγμάτευσης της ποινής του, παρά το γεγονός ότι οι εισαγγελείς της πολιτείας δήλωσαν ότι προκρίνουν την επιβολή της θανατικής καταδίκης.

Η ημερομηνία διεξαγωγής της δίκης του Νίκολας Κρουζ, δεδομένου ότι θα κριθεί ψυχικά διαυγής, για να παραστεί σε αυτή, δεν έχει οριστεί.

Ο Μάικλ Σατζ, ο εισαγγελέας της κομητείας του Μπρόουαρντ, δήλωσε πεπεισμένος ότι η κατηγορούσα αρχή θα αποδείξει πως οι ανθρωποκτονίες που διέπραξε ο Κρουζ είναι «ιδιαζόντως ειδεχθείς, αποτρόπαιες και σκληρές».


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου