Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Η Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συλλόγων απέβαλε τον ΠΑΟΚ



Η Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA) εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι απέβαλε από τις τάξεις της τον ΠΑΟΚ εξαιτίας του Ιβάν Σαββίδη που μπήκε στο γήπεδο φέροντας όπλο.

Ανακοίνωση με την οποία γνωστοποίησε ότι απέβαλε από τις τάξεις της τον ΠΑΟΚ εξέδωσε η Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συλλόγων. Η ECA (European Club Association) ανέφερε ότι καταδικάζει τη συμπεριφορά του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος μπήκε στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας φέροντας όπλο.

Στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συλλόγων αναφέρε: "Η ECA καταδικάζει απερίφραστα τη συμπεριφορά του προέδρου του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο φέροντας όπλο, στον αγώνα της Super League ΠΑΟΚ - ΑΕΚ, την Κυριακή 11 Μαρτίου.

Στο πλαίσιο αυτό και σύμφωνα με τους κανόνες της Ομοσπονδίας, η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε να αποβάλει τον ΠΑΟΚ ως μέλος της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συλλόγων. H ECA υπάρχει για να προστατεύει την ακεραιότητα και την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων και των διοργανώσεων, καθώς και των αθλητικών αξιών και αρχών στα οποία βασίζεται το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Η τιμωρία τίθεται σε ισχύ μέχρι νεωτέρας και θα αναφερθεί στη γενική συνέλευση της ECA στις 27 Μαρτίου 2018, στη Ρώμη".

Μέλη της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συλλόγων στην Ελλάδα είναι και οι Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, αλλά και άλλες μεγάλες ομάδες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων οι Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Ατλέτικο, Άρσεναλ, Τσέλσι, Λίβερπουλ, Σίτι, Γιουνάιτεντ, Τότεναμ, Παρί, Μαρσέιγ, Μονακό, Μπάγερν Μονάχου, Ντόρτμουντ.

Επί της ουσίας πρόκειται για την ευρωπαϊκή... Super League της "ελίτ", η οποία αναγνωρίζεται από την UEFA και τη FIFA.


Δημήτρης Σαμόλης
Πηγή : sport24.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου