Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Ο Μπόρις Τζόνσον ένα βήμα πριν την παραίτηση

 


Ο Βρετανός πρωθυπουργός αντιμετωπίζει ένα τεράστιο κύμα δημόσιας κατακραυγής μετά τις φωτογραφίες που δείχνουν αυτόν και μέλη του προσωπικού του να απολαμβάνουν ένα είδος πάρτι στον κήπο της πρωθυπουργικής κατοικίας.

Το πάρτι αυτό έλαβε χώρα το 2020, τη στιγμή που οι Βρετανοί βρίσκονταν κλεισμένοι στα σπίτια τους, εν μέσω αυστηρού lockdown. 

Το πάρτι πραγματοποιήθηκε, στις 20 Μαΐου, την ίδια ημέρα που η κυβέρνηση διοργάνωσε μια τηλεοπτική συνέντευξη Τύπου για να υπενθυμίσει στους πολίτες ότι οι ομαδικές συγκεντρώσεις απαγορεύονταν σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Στη συνεδρίαση στη Βουλή, πολλοί ήταν οι βουλευτές που απαίτησαν την παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον, ειδικά αφότου διέρρευσε η πρόσκληση που είχε σταλεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τη συγκέντρωση. 

Το μέηλ στάλθηκε από τον ιδιωτικό γραμματέα του πρωθυπουργού Μάρτιν Ρέινολντς, προτρέποντας τους καλεσμένους να «φέρουν τα δικά τους ποτά». Η νέα αυτή εξέλιξη εκθέτει ακόμα περισσότερο τον Μπόρις Τζόνσον που εδώ και μέρες επιχειρεί να υποβαθμίσει το γεγονός, κάνοντας λόγο για μία αυθόρμητη μάζωξη, στην οποία δεν συμμετείχε. Αν και απολογήθηκε μπροστά στους βουλευτές του, ζητώντας συγγνώμη από τον βρετανικό λαό, δεν έπεισε. Η δημοφιλία του κατακρημνίζεται, ενώ αντιμετωπίζει αμφισβήτηση ακόμα και μέσα στο ίδιο του το κόμμα. 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου