Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022

Κλέβουν ασύστολα με τις τιμές στα μήλα - Γεωργαντάς: Η τιμή στα μήλα δεν δικαιολογείται

 


Αισχροκέρδεια παντού, σε όλα τα προιόντα από το γάλα, την βενζίνη μέχρι και τα μήλα που είναι γεμάτη η Ελλάδα και δεν επιτρέπονται αυξήσεις.

Οι συμμορίες που ελέγχουν την αγορά, αισχροκερδούν γιατί απλά δε γίνεται σωστός έλεγχος από τις εποπτικές αρχές, οπότε μπορούν και το κάνουν ανήθικα.

H τιμή στα μήλα δεν δικαιολογείται, θα γίνουν έλεγχοι, ξεκαθάρισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς.

«Τα μήλα ένα από τα προϊόντα που υπάρχουν συγκεκριμένα δεδομένα, και τα διερευνούμε ως προς τη βασιμότητά τους. Οι τιμές των παραγωγών δεν δικαιολογούν τις τιμές στα ράφια... Οι παραγωγοί των μήλων μού ανέφεραν συγκεκριμένα παραδείγματα» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ, προσθέτοντας ότι «αν αποδειχθούν τα καταγγελλόμενα για φαινόμενα αισχροκέρδειας θα επιβληθούν τα προβλεπόμενα πρόστιμα».

«Οι έλεγχοι στην αγορά είναι καθημερινοί, επιβάλλονται πρόστιμα και θα εντατικοποιηθούν. Στις λαϊκές αγορές, οι περισσότεροι πωλητές είναι και παραγωγοί, δεν παρατηρούνται σοβαρές ενδείξεις για υπερβολικές τιμές, αλλά παρακολουθούνται και οι λαϊκές όπως όλο το σύστημα της τροφοδοσίας και κάνουμε ελέγχους» εξήγησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

«Η κυβέρνηση απέδειξε στη διάρκεια της κρίσης ότι παρεμβαίνει συνεχώς χωρίς να έχουμε δημοσιονομικό εκτροχιασμό, νομίζω ότι όπου αλλού χρειάζεται θα παρέμβει, το έχει αποδείξει» τόνισε ο υπουργός.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου