Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

Με 17 και 14,5% προηγείται η Ν.Δ. σε δύο δημοσκοπήσεις! Με μεγάλη αποδοχή ο Κυριάκος Μητσοτάκης

 


 

Νέα πανελλαδική δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία INTERVIEW από τις 15 έως 17 Φεβρουαρίου 2021 και η οποία παρουσιάστηκε από τον τηλειπτικό σταθμό ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.

Σε ποσοστό 52% οι πολίτες εμπιστεύονται την κυβέρνηση για την διαχείριση της πανδημίας.

Σε ποσοστό 50% οι πολίτες, εμπιστεύονται τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την οικονομία και ως καταλληλότερο πρωθυπουργό το 51%, σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα που παίρνει μόλις το 23%.

Ποσοστό 37,6% των ερωτηθέντων θα ψήφιζε Νέα Δημοκρατία εάν την ερχόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές. Η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι στις 17,1 ποσοστιαίες μονάδες, καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα λαμβάνει το 20,5% των ψήφων.

ΝΔ 37,6%

ΣΥΡΙΖΑ 20,5%

ΚΙΝΑΛ 7,9%

ΚΚΕ 5,2%

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 5.0%

ΜεΡΑ25 3,4%

Σε ερώτηση περί των πλέον αποτελεσματικών υπουργών, πρώτοι σε αποτελεσματικότητα σύμφωνα με την αξιολόγηση των πολιτών είναι οι: Κ. Χατζηδάκης (7,5), Κ. Πιερρακάκης (7,3), Άδωνις Γεωργιάδης (7,1), Χ. Σταϊκούρας (6,8) και Μ. Βορίδης (6,1) και ακολουθούν ο Ν. Δένδιας (6), ο Κ. Σκρέκας (5,7), η Ν. Κεραμέως (4,7) και τελευταίος ο Ν. Μηταράκης (4)

Την ίδια ώρα οι πολίτες βλέπουν ως καλύτερο σύμμαχο της Ελλάδας όσον αφορά τα εθνικά θέματα τις ΗΠΑ του νέου προέδρου Τζο Μπάιντεν (38%), ενώ στη συντριπτική τους πλειοψηφία (69%) συμφωνούν με τις δαπάνες που αφορούν στρατιωτικούς εξοπλισμούς.

Σχετικά με τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, 72% των πολιτών δηλώνει ότι θα εμβολιαστεί. 

Διαφορά 14,5 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία διατηρεί το κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με τα ευρήματα δημοσκόπησης της εταιρείας Alco, η οποία παρουσιάστηκε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού OPEN BEYOND.

ΝΔ 38%

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 23,5%

ΚΙΝΑΛ 6,6%

ΚΚΕ 5,5%

Ελληνική Λύση 4,6%

ΜέΡΑ25 3%

Από τα εκτός Βουλής κόμματα, 1,3% λαμβάνει η "Πλεύση Ελευθερίας" της πρώην προέδρου της Βουλής και πρώην βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Προβάδιμα 20 μονάδων διατηρεί ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έναντι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα που έρχεται πάλι τρίτος με δεύτερο τον κανένα. Ειδικότερα στην ερώτηση περί του ποιον εμπιστεύονται οι ερωτηθέντες για τη θέση του επικεφαλής της κυβέρνησης: 41% επιλέγει τον κ. Μητσοτάκη, 33% "κανέναν", ενώ το 21% τον κ. Τσίπρα.

Υπέρ της αναθεώρησης της νομοθεσίας, προκειμένου να μην παραγράφονται αδικήματα που σχετίζονται με σεξουαλική κακοποίηση, τάσσεται το 86% όσων ερωτήθησαν, ενώ το 5% τοποθετείται αρνητικά σε μια τέτοια προοπτική.

Το 51% δηλώνει όχι ικανοποιημένο από τον τρόπο που λειτούργησε ο κρατικός μηχανισμός στην πρόσφατη κακοκαιρία "Μήδεια", με το 49% να δηλώνει ικανοποιημένο. Για την Αττική, τα ανάλογα ποσοστά είναι 61% και 39%.

Ικανοποιημένο από την πορεία του προγράμματος εμβολιασμού έναντι του κορονοϊού δηλώνει το 48%, έναντι 40% που δηλώνει μη ικανοποιημένο, με τα ποσοστά πάντως ιδιαίτερα βελτιωμένα σε σχέση με την αντίστοιχη έρευνα του Ιανουαρίου.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου