Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Ο καταλυτικός ρόλος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη



Ανοιχτή γραμμή με Καραμανλή, Μεϊμαράκη, Πλακιωτάκη 

Παρών στις εξελίξεις και μάλιστα με ενεργό ρόλο είναι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Το βράδυ της περασμένης Πέμπτης προ της σύσκεψης του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών τον επισκέφτηκε και συνομίλησε επί μακρόν μαζί του ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

Λέγεται μάλιστα ότι ο Μητσοτάκης ήταν εκείνος που του ανέλυσε διεξοδικά το δημοσιονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα αναφερόμενος σε συγκεκριμένους τομείς της κυβερνητικής ανεπάρκειας. Χθες το βράδυ σε συνομιλία του με δημοσιογράφους ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης απεκάλυψε ότι ο Μητσοτάκης μετά το φιάσκο των εκλογών της 22ας Νοεμβρίου του ζήτησε να μην παραιτηθεί, όπως άλλωστε και ο Καραμανλής ο οποίος επικοινωνεί τακτικά με τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ.

«Ο μόνος που ήρε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο μου ήταν ο Σαμαράς και το έλαβα πολύ σοβαρά υπόψη μου. Ο Μητσοτάκης και ο Καραμανλής δεν ήθελαν να φύγω. Όμως δεν μπορούσα να αγνοήσω τη διαφωνία Σαμαρά. Είναι κι αυτός πρώην πρωθυπουργός…» είπε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ εννοώντας προφανώς ότι ως πρώην πρωθυπουργός ο Σαμαράς αναλαμβάνει και το βάρος της ιστορικής ευθύνης για το σημερινό χάλι του κόμματος.


Πηγή : parapolitika.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου