Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Εδω η Ελλάδα διαλύεται 10 και 17 Ιανουαρίου οι εκλογές στη Νέα Δημοκρατία;



Είναι τρομερά αυτά που παρακολουθεί να συμβαίνουν στην Ν.Δ. ο άμοιρος Έλληνας πολίτης, που περιμένει να ενεργοποιηθεί επιτέλους η αξιωματική αντιπολίτευση μήπως και σώσει κάτι από την λαίλαπα που καταστρέφει τα πάντα και να τους σταματήσει τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να διαπραγματεύονται γιατί τα κάνουν χειρότερα για την χώρα.

Με αυτή την τρίμηνη εμπλοκή και ασυνεννοησία που επικρατεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μόνο σιγουριά και υπευθυνότητα δεν δείχνει στον απογοητεύμενο Έλληνα που παρακολουθεί άφωνος και περιμένει.

Ακούγεται λοιπόν ότι η κατάντια και η ανικανότητα αυτών που έχουν επιφορτιστεί με τις εσωκομματικές εκλογές στην Νέα Δημοκρατία οδηγεί εκ νέου σε νέας εμπλοκής στη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου.

Η αποτυχία της ΚΕΦΕ να βρει την εταιρεία που θα αναλάβει το έργο φέρνει νέες καθυστερήσεις. Ήδη η διαδικασία έχει πάει τουλάχιστον μια εβδομάδα πίσω και όλα δείχνουν ότι η διεξαγωγή των εκλογών στις 13 Δεκεμβρίου θα πρέπει να θεωρείται αδύνατη. Τουλάχιστον αυτό λένε πολλοί ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων. Ειδικά οι δυο υποψήφιοι για την προεδρία Τζιτζικώστας και Γεωργιάδης δεν θέλουν ούτε να ακούν για αναβολή της διαδικασίας, όμως φαίνεται ότι οι κύριοι Μητσοτάκης και Μεϊμαράκης έχουν άλλη άποψη, αν αυτό, όπως λένε άτομα από το περιβάλλον τους, διασφαλίσει τη διαδικασία. Έτσι έχουν αρχίσει να πέφτουν στο τραπέζι νέες ημερομηνίες. Ως πλέον πιθανή φαίνεται αυτή της 10ης Ιανουαρίου με τον επαναληπτικό γύρο, αν χρειαστεί, στις 17 του μήνα.

Δεν είναι όμως μόνο οι υποψήφιοι που αντιδρούν, αλλά και πολλοί βουλευτές, που βλέπουν ότι δίνεται η ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ να “παίζει” μόνος του την ώρα που η Νέα Δημοκρατία βυθίζεται στην εσωκομματική αντιπαράθεση.


Κώστας Βουκελάτος


1 σχόλια :