Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Η στρατηγική του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και πού ποντάρει για τη νίκη



Την πιο σταθερή τακτική η οποία παραμένει αμετάβλητη παρά τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων συνεχίζει να ακολουθεί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στον δρόμο προς τις εκλογές της ΝΔ .

Ο κ. Μεϊμαράκης λειτουργεί μέχρι στιγμής «θεσμικά» και τηρεί κατά γράμμα το καταστατικό του κόμματος το οποίο άλλωστε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα. «Και αυτή η στάση θα συνεχιστεί μέχρι τέλους» δηλώνει στο newpost στενός του συνεργάτης .

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει αποφασίσει να παραμείνει σταθερός στα εξής ζητήματα:


  • Δεν θα προτάξει την «σπουδή» να γίνουν οι εκλογές χωρίς να έχει διασφαλιστεί απόλυτα το αδιάβλητο της διαδικασίας , ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι η ΝΔ θα προχωρήσει σε εκλογές στις αρχές του επόμενου έτους.


  • Θα παραμείνει θετικός στην δημιουργία μιας συγκεκριμένης εκλογικής βάσης που θα προκύψει από εγγραφές μελών σε τοπικές οργανώσεις και ΝΟΔΕ. «Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγουμε τους περαστικούς» υποστηρίζουν συνεργάτες του .


  • Βασικός προσανατολισμός είναι η αντιπολίτευση και οι επιθέσεις στην καταστροφική πολιτική του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησης και όχι οι αντεγκλήσεις με τους συνυποψήφιους.


  • Καμία συμμετοχή σε τηλεμαχία που θα οδηγήσει σε προσωπικό πόλεμο τους τέσσερις και θα στερείται πολιτικής συζήτησης για το μέλλον της ΝΔ


  • Καμία προσωπική επίθεση σε κανέναν, παρά μόνο απαντήσεις όταν οι συνυποψήφιοι του πράττουν κάτι ανάλογο . Το μότο «παιδιά είναι θα πουν και μια κουβέντα παραπάνω» ισχύει μέχρι ένα όριο .


  • Ο κ. Μεϊμαράκης θα επιμείνει στην θέση του την διαδικασία εκλογής να την αναλάβει ανεμπόδιστα η ΚΕΦΕ με την συνδρομή ωστόσο και των συνεργατών των υποψηφίων προέδρων


  • Η επαφή με την βάση συνεχίζεται και μάλιστα από την ημέρα που θα οριστικοποιηθεί η νέα ημερομηνία εκλογών θα έχει ομιλίες σε αμιγώς κομματικά ακροατήρια


  • Σταθερός παραμένει ο κ. Μεϊμαράκης και σε ότι αφορά τα μέλη της ΚΟ του κόμματος. Οι βουλευτές που δεν έχουν εκφραστεί μπορεί να αποτελούν πόλο έλξης ωστόσο στο στρατόπεδο του κ. Μεϊμαράκη δεν επιλέγουν τα γεύματα πίσω από κλειστές πόρτες για να τους πείσουν . «Τον λόγο έχει μόνο η βάση», λένε στενοί του συνεργάτες .


του Γιάννη Ντσούνου
Πηγή : newpost.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου