Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019

Mεγάλη πυρκαγιά στη Νέα Μάκρη



Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα ενώ σύμφωνα με πληροφορίες λίγα λεπτά αργότερα ξέσπασε σε μικρή απόσταση και δεύτερο πύρινο μέτωπο. Η πυρκαγιά πέρασε κοντά από σπίτια και αυτή την ώρα κατευθύνεται πάνω από το λόφο στην Αγία Μαρίνα προς Νταού Πεντέλης.

«Έχουμε βάσιμες υποψίες για εμπρησμό γιατί ήταν δύο τα μέτωπα που ξεκίνησαν σε απόσταση 500 μέτρων. Το μέτωπο αυτή την ώρα (σ.σ. 6:15 το πρωί) εκτείνεται σε μήκος 1,5 χλμ» δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο δήμαρχος Μαραθώνα.

O εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, είπε ότι υπάρχει σχέδιο εκκένωσης περιοχών σε περίπτωση που χρειαστεί να ενεργοποιηθεί. Από νωρίς οι επικεφαλής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων καθώς και εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ. ενημέρωσαν τους κατοίκους της περιοχής με ντουντούκες προκειμένου να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα απομακρύνθηκαν προληπτικά κάτοικοι.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής οι οποίες ενισχύονται ώρα με την ώρα. Αυτή την ώρα συνδράμουν 98 πυροσβέστες με 35 οχήματα καθώς και εθελοντικές ομάδες ενώ περίπου από τις 6:30 το πρωί  επιχειρήσουν και τα εναέρια μέσα τρία αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου