Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019

Γελάει η διεθνής κοινότητα με τον Αμανατίδη του ΣΥΡΙΖΑ


Είναι τραγική η κατάσταση των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ και φταίνε όσοι τους έδωσαν ποσοστό που τους επιτρέπει και σαν αντιπολίτευση να λένε ότι βλακεία θέλουν προκαλώντας τους Έλληνες και τα νησιά που δέχονται λαθρομετανάστες και πρόσφυγες.

«Το 2015 παραλάβαμε μια κατάσταση στο μεταναστευτικό και το προσφυγικό, με πέντε βαθμούς εξέτασης ασύλου και 200 υπαλλήλους στην υπηρεσία ασύλου και καταδίκες της Ελλάδας. Μειώσαμε τη διαδικασία στους τρεις βαθμούς, με τελεσίδικη την απόφαση σto δεύτερο βαθμό έφεσης και 600 άτομα στην υπηρεσία ασύλου, ενώ η χώρα μας και οι πολίτες της έλαβαν διεθνή εύσημα για τον τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος, με ιδιαίτερη αναφορά στις εκατοντάδες χιλιάδες διασώσεις, που πραγματοποιήθηκαν», είπε χωρίς ίχνος ντροπής και αυτοκριτικής ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης, μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.

«Η κατάργηση του δευτέρου βαθμού έφεσης θα έχει ως αποτέλεσμα την  περαιτέρω καθυστέρηση, αφού θα υπάρχει κύμα προσφυγών στα διοικητικά δικαστήρια, και ταυτόχρονα παραβιάζει το κοινοτικό δίκαιο, με αποτέλεσμα νέες καταδίκες για τη χώρα μας» σημείωσε ως έμπειρος αποτυχημένος στο μεταναστευτικό.

Ρίχνει χωρίς αξιοπρέπεια και ντροπή ευθύνες και σε μία κυβέρνηση δύο μηνών λέγοντας : «Η αναποτελεσματικότητα της ΝΔ είχε φανεί τότε και φαίνεται και τώρα, που δεν προχώρησε άμεσα στην δρομολογημένη μετεγκατάσταση, για τις αρχές Ιουλίου, πλέον των χιλίων ατόμων  από τα νησιά. Τον Ιούλιο παραδώσαμε 25.000 πρόσφυγες σε διαμερίσματα, 8.000 σε ξενοδοχεία και 28 δομές σε όλη την Ελλάδα με 60.000 αιτήσεις να εξετάζονται κάθε χρόνο από την υπηρεσία ασύλου. Δημιουργήθηκαν κέντρα φιλοξενίας εκεί όπου δεν υπήρχε τίποτα».

Συνεχίζοντας το παραλήρημα δήθεν επιτυχίας είπε o αποτυχημένος: «Στο διάστημα που κυβερνήσαμε, υπήρξαν 17.500 οικειοθελείς επιστροφές κι αυτό το πρόγραμμα πρέπει να συνεχιστεί και είναι αρνητική εξέλιξη η ιδεοληπτική κατάργηση του υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής και η μεταφορά των αρμοδιοτήτων του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου