Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019

To drone της ΕΛ.ΑΣ τσάκωσε τον «ψυχρό ερωτιάρη» Ρομά που λήστευε ΑΤΜ, πολίτες και βενζινάδικα


Ήταν ο «σκληρός» της συμμορίας… Στον καταυλισμό της Νέας Ζωής Ασπροπύργου όλοι τον έτρεμαν… Τι και αν στο προφίλ του στο Facebook εμφανιζόταν σαν «ψυχρός ερωτιάρης». Ο νεαρός ήταν από τα βασικά μέλη της σπείρας που εξαρθρώθηκε από την αστυνομία και δεν είχε αφήσει ΑΤΜ και πρατήριο καύσιμων που να μην ληστέψει στην Δυτική Ελλάδα.

Το astinomiko.gr σκιαγραφεί το προφίλ του νεαρού ο οποίος, σύμφωνα με τις αρχές, ήταν ο οδηγός των κλεμμένων αυτοκίνητων και αυτός που τις περισσότερες φορές τα έριχνε είτε πάνω σε τζαμαρίες τραπεζών είτε τραβούσε τα αυτόματα μηχανήματα ανάληψης για να τα αποκολλήσει και να πάρει το πολύτιμο περιεχόμενο τους. Ήταν ένα από τα μέλη της σπείρας που ξεκινούσαν από την Αττική για να βρουν τους υπόλοιπους συνεργούς τους σε μια παράγκα – ορμητήριο πίσω από το γήπεδο του Αιτωλικού στο Αγρίνιο. «Εκεί γίνονταν όλες οι συνεννοήσεις και από εκεί ξεκινούσαν, πρώτα για να κλέψουν τα οχήματα και στη συνέχεια για να κάνουν το χτύπημα τους» λέει στο astinomiko.gr αστυνομικός που γνωρίζει από πρώτο χέρι λεπτομέρειες της υπόθεσης. Όμως ο «νταής» της σπείρας των Ρομά είχε και θράσος… Μετά τις επιθέσεις που έκανε με τους υπόλοιπους συνεργούς του, απ όπου «αποκόμισαν παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά το χρηματικό ποσό των 240.000 ευρώ» αναρτούσε στο διαδίκτυο φωτογραφίες με μεγάλα χρηματικά ποσά.


Στενός συνεργάτης του και συνεπιβάτης του στα ταξίδια του για το Αγρίνιο, ήταν ένα ακόμα μέλος της σπείρας, που και αυτός έμενε στον καταυλισμό των Ρομά στην Νέα Ζωη Ασπροπύργου. Τον συνέλαβαν αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Ασπροπύργου χωρίς να προλάβει να αντιδράσει αν και στην παρουσία του στο διαδίκτυο ήθελε να δείχνει «έτοιμος για όλα», όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Η συμμορία κατηγορείται και για ληστείες με θύματα ενοίκους σπιτιών. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε μια από αυτές πήραν περισσότερες από 30 χιλιάδες ευρώ όταν διέρρηξαν το σπίτι ενώ οι ένοικοι έλειπαν. «Ήταν τόσο άπληστοι όμως που την επόμενη μέρα ξαναπήγαν την ώρα που οι ιδιοκτήτες ήταν μέσα και τους ξαναλήστεψαν, θεωρώντας ότι υπάρχουν και άλλα χρήματα» λέει αστυνομικός που χειρίστηκε την υπόθεση.


Οι επιχειρήσεις της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου και του Τμήματος Ασφαλείας Ασπροπύργου ήταν ταυτόχρονες και σχεδιασμένες με ακρίβεια λεπτού ενώ, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που έχει το astinomiko.gr, η επέμβαση στον καταυλισμό πίσω από το γήπεδο του Αιτωλικού έχει καταγραφει και από drone της Ελληνικής Αστυνομίας. Ωστόσο, παραμένει άγνωστο για ποιο λόγο η εντυπωσιακή εικόνα που δείχνει πόσο επαγγελματικά λειτούργησαν οι αστυνομικοί δεν δημοσιοποιήθηκε.






Πηγή : astinomiko.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου